Groene bulgursalade

Groene bulgursalade met gerookte zalm en avocadodressing

Personen:
4
Bereidingstijd:
10 minuten
Voedingswaarde:
615 kcal
Download recept Download het kant-en-klaar receptenboek

Ingrediënten

  • 1 eetrijpe avocado
  • 75 ml yoghurt
  • 1 limoen, uitgeperst
  • 1 zak Lassie voorgestoomde bulgur (250 g)
  • 100 g babyspinazie (zak)
  • 200 g sojaboontjes (bakje, koelvers)
  • 100 g gerookte zalmblokjes (bakje)
  • Extra nodig: staafmixer met hakmolentje

Optioneel

  • 2 eetlepels fijngesneden koriander
  • 3 eetlepels zaden- en pittenmix, geroosterd

Bereidingswijze

  1. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in het bakje van de staafmixer. Voeg de yoghurt en het limoensap toe en pureer tot een gladde dressing. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Schep de bulgur samen met de spinazie, de helft van de sojaboontjes en de helft van de dressing door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verdeel de bulgursalade over 2 diepe borden, verdeel de rest van de sojaboontjes en de zalmblokjes erover. Schep de avocado-dressing erop.

Tip: Pureer de koriander met de avocado mee voor een verrassende smaak in de dressing. Strooi de zaden- en pittenmix over de salade.

Bevat p.p.: 615 kcal, 32 g eiwit, 32 g vet waarvan 5 g verzadigd, 42 g koolhydraten en 14 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Voorgestoomde Bulgur

Voorgestoomde Bulgur

Voorgestoomde bulgur is de perfecte basis voor een snelle maaltijd. De bulgur is namelijk al gaar en kan zó in een salade. Of verwarm de bulgur kort in een warm gerecht.

Bekijk product
BIO Bulgur

BIO Bulgur

Bulgur is een harde tarwe die het goed doet in gerechten uit het Midden-Oosten. Het is makkelijk te bereiden en je maakt er heerlijke en verantwoorde gerechten mee.

Bekijk product

Ontdek onze recepten