Romige kippensoep

Romige kippensoep met rijst

Personen:
4
Bereidingstijd:
30 minuten
Voedingswaarde:
252 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 1 pot kippenbouillon (zonder vlees, 350 ml)
  • 300 g kippendijfilet
  • 1 dunne prei, in dunne reepjes
  • 1 winterwortel, in dunne reepjes
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes
  • 100 g Lassie Toverrijst
  • 2 eetlepels maïzena
  • 75 ml koffieroom
  • nootmuskaat
  • 2 - 3 takjes verse peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Schenk de bouillon in een kookpan, voeg 3 potten water toe. Leg de kippendijfilets in de bouillon, breng het aan de kook en laat de bouillon tegen de kook aan 20 min. trekken.
  2. Zeef de soep boven een andere pan en breng de bouillon opnieuw aan de kook. Voeg de groenten en rijst toe en dek de pan af. Kook de soep zachtjes 10 min. Snijd het gare kippenvlees in reepjes en gooi ze bij de soep.
  3. Roer in een kommetje de maïzena glad met 2 eetlepels koffieroom, roer de rest van de room en evenveel hete soep erbij en roer dit mengsel bij de soep. Warm de soep al roerend nog ca. 3 min. door. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Roer van het vuur af de peterselie erbij. Verdeel de soep over (voorverwarmde) soepkommen of borden.

Tip: Geef er vers geroosterd witbrood bij.

Bevat p.p.: 252 kcal – 21 g eiwit – 7 g vet – 29 g koolhydraten.

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Toverrijst

Toverrijst

Lassie Toverrijst is al ruim 60 jaar een begrip in de Nederlandse keuken. Terecht, want door de grote, droge korrel mislukt Toverrijst nooit. En dankzij de korte kooktijd blijft de smaak behouden.

Bekijk product
Builtjes Toverrijst

Builtjes Toverrijst

In Lassie Toverrijst Builtjes vind je de vertrouwde Toverrijst verpakt in handige kookbuiltjes. Eén builtje is genoeg voor één persoon, dus geen verspilling!

Bekijk product

Ontdek onze recepten