Ingrediënten

  • 300 g Lassie Toverrijst
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 500 g half-om-half gehakt
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 200 g wortel, geschild en in plakjes
  • 4 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit intussen de olie en fruit de ui 4 min. Voeg de knoflook toe en fruit 1 min. mee. Schep het gehakt en de Italiaanse kruiden erdoor en bak het gehakt goudbruin. Voeg de wortel en de bleekselderij toe en laat 3 min. meegaren. Roer de tomaten erdoor en laat de saus afgedekt op laag vuur nog 10 min. garen.
  3. Verdeel de rijst over 4 borden en serveer met de gehaktsaus.

Tip: Voeg samen met de tomaten een scheut rode wijn toe en bestrooi vlak voor het serveren met fijngesneden peterselie.

Bevat p.p.: 715 kcal – 29 g eiwit – 37 g vet – 67 g koolhydraten.

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Toverrijst

Toverrijst

Lassie Toverrijst is al ruim 60 jaar een begrip in de Nederlandse keuken. Terecht, want door de grote, droge korrel mislukt Toverrijst nooit. En dankzij de korte kooktijd blijft de smaak behouden.

Bekijk product
Builtjes Toverrijst

Builtjes Toverrijst

In Lassie Toverrijst Builtjes vind je de vertrouwde Toverrijst verpakt in handige kookbuiltjes. Eén builtje is genoeg voor één persoon, dus geen verspilling!

Bekijk product

Ontdek onze recepten