Tomatenrisotto met salami

Tomatenrisotto

Tomatenrisotto met salami

Personen:
2
Bereidingstijd:
15 minuten
Voedingswaarde:
760 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ salamiworst van 250 g, in dunne plakjes
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • ½ courgette, in blokjes
  • 250 g tomaten, in stukjes
  • 1 eetlepel verse rozemarijn, fijngehakt
  • 175 g Rapido Risotto
  • 350-400 ml vleesbouillon
  • handvol rucola
  • 25 g Pecorino of andere oude kaas, in dunne flinters

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olie in een hapjespan en bak de plakjes salami knapperig. Zet apart.
  2. Schep de ui en courgette door het bakvet en bak ze zachtjes glazig. Schep de tomaten met rozemarijn en wat zout en versgemalen peper erdoor, en smoor de groenten 3 - 4 min. met de deksel op de pan.
  3. Roer de risottorijst door de groenten en schenk de bouillon erbij. Laat de rijst in 4 - 5 min. op middelhoog vuur het vocht opnemen en gaar worden, roer regelmatig.
  4. Serveer de risotto in warme diepe borden. Leg in het midden een pluk rucola en verdeel de plakjes salami en flinters kaas erover.

Tip: Geef de risotto een Spaans tintje door de salami te vervangen door chorizo en de Pecorino door Manchego.

Bevat p.p: 760 kcal, 29 g eiwit, 35 g vet waarvan 13 g verzadigd, 80 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Rapido Risotto

Rapido Risotto

Met Lassie Rapido Risotto is het bereiden van deze heerlijke Italiaanse rijstklassieker niet meer voorbehouden aan mensen met een flinke portie geduld. De licht gepofte rijstkorrel van deze Rapido Risotto heeft namelijk maar 4 minuten baktijd nodig.

Bekijk product

Ontdek onze recepten