Romige risotto met kip

Ingrediënten

  • 350 gram Rapido Risotto
  • 500 ml kippenbouillon
  • 3 worteltjes, in kleine blokjes
  • 1 stengel bleekselderij, in kleine blokjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 3 kipkarbonades zonder been, in kleine stukjes
  • 50 ml slagroom
  • 60 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels verse oregano, fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Verwarm de bouillon en voeg de wortel en bleekselderij toe tot de groenten beetgaar zijn.
  2. Verwarmen de olie en bak het sjalotje kort.
  3. Voeg de kip toe en bak 4 min. mee.
  4. Voeg de rijst toe en bak 1 min. mee.
  5. Voeg 400 ml bouillon in delen al roerend toe aan de rijst. Wacht steeds met toevoegen tot de bouillon volledig door de rijst is opgenomen.
  6. Breng de risotto op smaak met zout en peper en voeg desgewenst nog extra bouillon toe voor de smeuïgheid.
  7. Roer de slagroom en de helft van de Parmezaanse kaas door de rijst.
  8. Garneer de risotto met de rest van de Parmezaanse kaas en oregano.

Tip: Ook lekker: basilicum in plaats van oregano.

Tip: Vervang de Parmezaanse kaas door geraspte geitenkaas.

Bevat p.p.: 662 kcal 24,9 gr. vet 37,6 gr. eiwit 69,3 gr. koolhydraten.

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Rapido Risotto

Rapido Risotto

Met Lassie Rapido Risotto is het bereiden van deze heerlijke Italiaanse rijstklassieker niet meer voorbehouden aan mensen met een flinke portie geduld. De licht gepofte rijstkorrel van deze Rapido Risotto heeft namelijk maar 4 minuten baktijd nodig.

Bekijk product

Ontdek onze recepten