Risotto met Parmaham

Ingrediënten

  • 350 gram Rapido Risotto
  • 1 klontje boter
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • ½ kleine courgette, in blokjes
  • 0,5 g saffraandraadjes
  • 500 ml vleesbouillon
  • 100 g Parmaham, in stukjes
  • 60 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 artisjokharten, in blokjes
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 1 bosuitje, in ringetjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de boter en bak de ui glazig. Bak de courgette 3 min. mee.
  2. Voeg de rijst en saffraan toe en bak 1 min. mee.
  3. Voeg 400 ml bouillon in delen al roerend toe aan de rijst. Wacht steeds met toevoegen tot de bouillon volledig door de rijst is opgenomen.
  4. Breng de risotto op smaak met zout en peper en voeg desgewenst nog extra bouillon erbij voor de smeuïgheid.
  5. Roer de Parmaham, helft van de Parmezaanse kaas, artisjokken en crème fraîche door de rijst en warm nog even door.
  6. Garneer de risotto met de rest van de Parmezaanse kaas en bosuitjes.


Tip: Vervang de Parmaham door stukjes achterham of stukjes chorizo worst.

Bevat p.p.:
637 kcal 26 gr. vet 17,9 gr. eiwit 70,1 gr. koolhydraten.

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Rapido Risotto

Rapido Risotto

Met Lassie Rapido Risotto is het bereiden van deze heerlijke Italiaanse rijstklassieker niet meer voorbehouden aan mensen met een flinke portie geduld. De licht gepofte rijstkorrel van deze Rapido Risotto heeft namelijk maar 4 minuten baktijd nodig.

Bekijk product

Ontdek onze recepten