Groene risotto

met gorgonzola

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
733 kcal
De Grote Hamersma Wijntip:
Cave de Beblenheim Pinot Gris 'Tradition' 2020
Deze risotto is helemaal in zijn sas met deze witte uit de Elzas.
167 Rapido Risotto Rapido Risotto gorgonzola NIEUW

Ingrediënten

  • 350 gram Rapido Risotto
  • 1 klontje boter
  • 1/2 rode ui, gesnipperd
  • 60 g ontdooide spinazie
  • 500 ml kippen-of groentenbouillon
  • 100 gram gorgonzola, verkruimeld
  • 60 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 el pijnboompitjes, geroosterd
  • 2 el gebakken uitjes

Bereidingswijze

  1. Verhit de boter en bak hierin de ui kort.
  2. Voeg de rijst toe en bak 1 min. mee.
  3. Voeg 400 ml bouillon in delen al roerend toe aan de rijst. Wacht steeds met toevoegen tot de bouillon volledig door de rijst is opgenomen.
  4. Meng de spinazie erdoor mengen en breng de rijst op smaak met zout en peper.
  5. Voeg desgewenst nog extra bouillon erbij voor de smeuïgheid.
  6. Meng de gorgonzola en de helft van de Parmezaanse kaas door de rijst.
  7. Garneer de risotto met de rest van de Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en gebakken uitjes.

Tip: Vervang de pijnboompitjes door stukjes walnoot.

Tip: Vervang de spinazie door een handje rauwe rucola.

Bevat p.p: 733 kcal. 36 g vet, 14,3 g eiwit en 70,1 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Rapido Risotto Rijst tekst wit
Rapido Risotto

Met Lassie Rapido Risotto is het bereiden van deze heerlijke Italiaanse rijstklassieker niet meer voorbehouden aan mensen met een flinke portie geduld. De licht gepofte rijstkorrel van deze Rapido Risotto heeft namelijk maar 4 minuten baktijd nodig.