Panklaar zilvervliesrijst met paddenstoelen en spinazie

Panklaar zilvervliesrijst

Panklaar zilvervliesrijst met paddenstoelen en spinazie

Personen:
2
Bereidingstijd:
15 minuten
Voedingswaarde:
695 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 1 ui, in partjes
  • 2 eetlepels olie
  • 200 g paddenstoelen seizoenmelange, grof gesneden
  • ½ eetlepel verse tijm
  • 1 eetlepel verse oregano
  • 250 g Lassie Panklaar Zilvervliesrijst
  • 125 g verse roomkaas met knoflook & kruiden
  • 200 g spinazie
  • 25 g bruine amandelen, grof gehakt

Optioneel:

  • blauwschimmelkaas

Bereidingswijze

  1. Bak de ui in de olie in 2 - 3 min. goudbruin.
  2. Voeg de paddenstoelen toe. Strooi de tijm met de helft van de oregano, zout en versgemalen peper erover.
  3. Schep de rijst met de verse roomkaas erdoor en meng alles tot een romige rijst. Voeg in delen de spinazie erdoor en laat de blaadjes al omscheppend slinken.
  4. Serveer de zilvervliesrijst in wijde kommen en strooi de amandelen en de rest van de oregano erover.

Tip: In plaats van de paddenstoelen seizoenmelange kun je ook 100 g shiitakes en 100 g kastanjechampignons gebruiken. Halveer dan de paddenstoelen.

Tip: Vervang de verse roomkaas met kruiden door een blauwschimmelkaas.

Bevat p.p: 695 kcal, 17 g eiwit, 47 g vet waarvan 19 g verzadigd, 47 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

PanKlaar Zilvervliesrijst

PanKlaar Zilvervliesrijst

Voor hectische dagen: Lassie Panklaar. Voorgestoomde rijst die alleen verwarmd hoeft te worden. Hoppa, uit de zak in de pan!

Bekijk product

Ontdek onze recepten