Thaise kip met paprika en cashewnoten

Thaise kip

Thaise kip met paprika en cashewnoten

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
720 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Pandanrijst Extra Vezels
  • 150 g ongezouten cashewnoten
  • 2 eetlepels olie
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
  • 1 ui, in ringen
  • 500 g kipfilet, in reepjes
  • 2 rode paprika’s, in reepjes
  • 4 bosuitjes, in ringen
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepels vissaus (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Rooster de cashewnoten 3 min. in een droge koekenpan en zet weg. Verhit de olie en fruit de knoflook 2 min. Voeg de rode peper en ui toe, fruit 2 min. Voeg de kip toe en roerbak op hoog vuur 3 min. Voeg de paprika, bosuitjes, sojasaus en vissaus toe en roerbak nog 2 min. Schep de cashewnoten erdoor en breng op smaak met zout.
  3. Verdeel de rijst over 4 kommen en serveer met de kip.


Tip: Bestrooi royaal met grof gesneden verse koriander.

Bevat p.p
.: 720 kcal – 44 g eiwit – 27 g vet – 75 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Pandanrijst Extra

Pandanrijst Extra

Pandanrijst is een geurige langkorrelrijst uit Thailand. De naam pandan komt van het geurige blad van de pandanpalm. Deze rijst heeft een zachte volle smaak. Pandanrijst Extra combineert de lekkere smaak en geur van pandanrijst met extra vezels.

Bekijk product

Ontdek onze recepten