Pittige Thaise rijst

Pittige Thaise rijst met gehakt

Personen:
4
Bereidingstijd:
30 minuten
Voedingswaarde:
620 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Pandanrijst
  • 1 rode of groene peper
  • 4 eetlepels rijstolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 - 2 eetlepels rode Thaise currypasta
  • 400 g half-om-half gehakt
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 2 - 3 eetlepels vissaus
  • 1 bosuitje, in dunne ringetjes
  • 1 - 2 eetlepels verse koriander of peterselie, fijngesneden

Bereidingswijze

  1. Kook de pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat de rijst afkoelen. Halveer de peper en verwijder de zaadjes. Snijd een kwart peper in dunne reepjes en hak de rest fijn.
  2. Verwarm de olie fruit de ui met de gehakte peper zachtjes glazig. Roer de currypasta erdoor en bak even door. Voeg het gehakt toe en bak dit al omscheppend rul.
  3. Voeg lepel voor lepel de rijst toe en roerbak tot de rijst goed gemengd is met de overige ingrediënten.
  4. Voeg al roerend de eieren toe en blijf roeren tot de eieren stollen. Sprenkel de vissaus erover en warm alles al omscheppend nog 1 min.
  5. Schep de rijst met gehakt in diepe borden en bestrooi met de bosui, koriander en peperreepjes.

Tip: Serveer met roergebakken spinazie of paksoi.

Bevat p.p.: 2605 kJ / 620 kcal, 26 g eiwit, 29 g vet waarvan 10 g verzadigd, 63 g koolhydraten en 3 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Pandanrijst Extra Vezels

Pandanrijst Extra Vezels

Pandanrijst is een geurige langgraanrijst met een zachte en volle smaak. Lassie Pandanrijst Extra Vezels combineert die lekkere smaak en geur met extra vezels.

Bekijk product
Builtjes Pandanrijst

Builtjes Pandanrijst

Pandanrijst is een geurige langgraanrijst met een zachte en volle smaak. En met Lassie Pandanrijst Builtjes verspil je nooit: één builtje is genoeg voor één persoon.

Bekijk product

Ontdek onze recepten