Geroosterde pompoen met mozzarella en tomaat-basilicumpesto

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen met mozzarella en tomaat-basilicumpesto

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
770 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 1 zak pompoenblokjes (400 g)
  • 1 zak paprikamix (3 stuks), in brede repen
  • 3 eetlepels olie
  • 300 g Lassie Pandanrijst
  • 2 tomaten, in stukjes
  • 50 g verse groene pesto
  • 2 zakjes minimozzarella, uitgelekt
  • 50 g pijnboompitjes, geroosterd

Optioneel:

  • 100 g babyspinazie

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 210 °C. Verdeel de pompoen en paprika over een bakplaat bekleed met bakpapier. Druppel de olie erover en bestrooi met zout en peper. Rooster in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Schep tussendoor om.

2. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.

3. Meng de tomaten met pesto en breng zo nodig op smaak met zout en peper.

4. Verdeel de rijst over 4 borden, schep de geroosterde groenten ernaast. Schep de tomatenpesto naast de rijst. Verdeel de mozzarellabolletjes en pijnboompitjes erover.

Tip: Verdeel de babyspinazie over 4 diepe borden, schep de warme rijst en groenten erop.

Bevat p.p.: 770 kcal, 25 g eiwit, 43 g vet waarvan 13 g verzadigd, 67 g koolhydraten en 7 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Pandanrijst Extra

Pandanrijst Extra

Pandanrijst is een geurige langkorrelrijst uit Thailand. De naam pandan komt van het geurige blad van de pandanpalm. Deze rijst heeft een zachte volle smaak. Pandanrijst Extra combineert de lekkere smaak en geur van pandanrijst met extra vezels.

Bekijk product
Pandanrijst voordeelverpakking

Pandanrijst voordeelverpakking

Bij een Thaise maaltijd eet je Pandanrijst: een geurige langkorrelige rijst met een zachte, volle smaak. Pandanrijst dankt zijn naam aan het geurige blad van de Pandanpalm. De rijst blijft na het koken vochtig en kleverig en is daarom bij uitstek geschikt voor eten met stokjes!

Bekijk product

Ontdek onze recepten