Ingrediënten

  • 1 zak pompoenblokjes (400 g)
  • 1 zak paprikamix (3 stuks), in brede repen
  • 3 el olie
  • 300 g Lassie Pandanrijst Extra Vezels
  • 2 tomaten, in stukjes
  • 50 g verse groene pesto
  • 2 zakjes minimozzarella, uitgelekt
  • 50 g pijnboompitjes, geroosterd

Optioneel:

  • 100 g babyspinazie

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 210 °C. Verdeel de pompoen en paprika over een bakplaat bekleed met bakpapier. Druppel de olie erover en bestrooi met zout en peper. Rooster in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Schep tussendoor om.

2. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.

3. Meng de tomaten met pesto en breng zo nodig op smaak met zout en peper.

4. Verdeel de rijst over 4 borden, schep de geroosterde groenten ernaast. Schep de tomatenpesto naast de rijst. Verdeel de mozzarellabolletjes en pijnboompitjes erover.

Tip: Verdeel de babyspinazie over 4 diepe borden, schep de warme rijst en groenten erop.

Bevat p.p.: 770 kcal. 25 g eiwit, 43 g vet waarvan 13 g verzadigd, 67 g koolhydraten en 7 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Pandanrijst Extra Vezels

Pandanrijst Extra Vezels

Pandanrijst is een geurige langgraanrijst met een zachte en volle smaak. Lassie Pandanrijst Extra Vezels combineert die lekkere smaak en geur met extra vezels.

Pandanrijst Extra Vezels Voordeelpak

Pandanrijst Extra Vezels Voordeelpak

Pandanrijst is een geurige langgraanrijst met een zachte en volle smaak. Lassie Pandanrijst Extra Vezels combineert die lekkere smaak en geur met extra vezels.

Pandanrijst Builtje

Pandanrijst Builtje

Pandanrijst is een geurige langgraanrijst met een zachte en volle smaak. En met Lassie Pandanrijst Builtjes verspil je nooit: één builtje is genoeg voor één persoon.

Ontdek onze recepten