Salade caprese

met orzo

Personen:
4
Bereidingstijd:
15 minuten
Voedingswaarde:
495 kcal
681 Lassie Orzo Orzosalade caprese

Ingrediënten

  • 275g Lassie Orzo
  • 500 g cherrytomaatjes
  • 3 el groene pesto
  • 300 g mini-mozzarella
  • 1 takje basilicum

Optioneel:

  • 2 el pijnboompitten
  • 25 g rucola

Bereidingswijze

  1. Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer intussen de tomaatjes.
  2. Giet de orzo af en spoel onder stromend water koud. Laat de orzo goed uitlekken.
  3. Doe de orzo in een schaal. Schep de pesto erdoor. Voeg de tomaatjes met de mozzarellaballetjes toe en breng op smaak met peper.
  4. Bestrooi de salade met de blaadjes van het takje basilicum.

Tip: Rooster in een droge koekenpan wat pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord. Bestrooi de salade met de geroosterde pijnboompitten en een beetje rucola.

Bevat p.p.: 495 kcal, 24 g eiwit, 19 g vet waarvan 10 g verzadigd, 55 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Orzo 275g tekst wit
Orzo

Orzo is een verrassend alternatief voor rijst, bijvoorbeeld in een salade of risotto-gerechten. Het is pasta in rijstvorm en heeft een zachte smaak en bite.