Gevulde portobello met notenrijst

Gevulde portobello

Gevulde portobello met notenrijst

Personen:
4
Bereidingstijd:
35 minuten
Voedingswaarde:
400 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 8 kleine portobello’s
  • 300 g varkensgehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 eetlepels groene olijventapenade
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 275 g Lassie Notenrijst
  • 75 g rucola

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet een ovenschaal in. Snijd de steel uit de paddenstoelen. Hak de stelen fijn. Meng ze met ui, tapenade, oregano, peper en zout naar smaak door het gehakt. Verdeel het gehakt in 8 porties en vul de paddenstoelen met het gehakt. Kwast het gehakt en de rand van de paddenstoelen in met wat olie. Leg ze in de ovenschaal en bak ze in 18 min. gaar.
  2. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de rucola en het vocht dat vrijkomt van de paddenstoelen door de droge rijst. Verdeel de rijst over 4 borden en leg de paddenstoelen erop.


Tip: Geef er een tomatensalade bij.

Bevat p.p.:
400 kcal – 27 g eiwit – 20 g vet – 39 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Notenrijst

Notenrijst

Notenrijst is een melange van rijst, amandelen, pompoenpitten, zonnebloempitten en stukjes papaja. Hierdoor heeft de rijst een nootachtige en lichtzoete smaak.

Bekijk product

Ontdek onze recepten