Gele rijst is door de gele kleur en zachte saffraansmaak een feestelijke variatie op witte rijst. Daarmee geef je je gebruikelijke rijstgerechten een bijzondere twist.
Gele rijst
met Shanghai paksoi en cashewnoten
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 20 minuten
- Voedingswaarde:
- 590 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op het pak. Snijd intussen de kontjes van de struikjes paksoi en maak de bladeren los.
- Verwarm de olie in een wok en roerbak de knoflook en ui op matig hoog vuur 2 - 3 min. tot ze glazig zijn. Schep de hele paksoi erdoor en laat al omscheppend in 3 - 4 min. slinken. Schep er 1½ eetlepel sojasaus met de sesamolie door en laat nog heel even sudderen.
- Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin kleuren. Sprenkel de rest van de sojasaus erover en laat al omscheppend het vocht verdampen.
- Serveer de gele rijst in wijde kommen en schep de paksoi erop. Strooi de cashewnoten, granaatappelpitjes en korinaderblaadjes erover.
Tip: Meer pit? Bestrooi het gerecht met wat van het Japanse specerijenmengsel shichimi togarashi.
Bevat p.p: 590 kcal. 13 g eiwit, 29 g vet waarvan 5 g verzadigd, 67 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Gele Rijst