Gele rijst met Shanghai paksoi en cashewnoten

Gele rijst

Gele rijst met Shanghai paksoi en cashewnoten

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
590 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 325 g Lassie Gele Rijst
  • 3 - 4 struikjes Shanghai paksoi of 2 struiken gewone paksoi
  • 3 eetlepels olie
  • 2 tenen knoflook, in dunne plakken
  • 1 grote (rode) ui, in dunne partjes
  • 3 eetlepels Japanse sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 100 g ongezouten cashewnoten
  • 3 - 4 eetlepels granaatappelpitjes
  • 2 eetlepels verse koriander

Optioneel:

  • shichimi togarashi (Japans specerijenmengsel)

Bereidingswijze

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op het pak. Snijd intussen de kontjes van de struikjes paksoi en maak de bladeren los.
  2. Verwarm de olie in een wok en roerbak de knoflook en ui op matig hoog vuur 2 - 3 min. tot ze glazig zijn. Schep de hele paksoi erdoor en laat al omscheppend in 3 - 4 min. slinken. Schep er 1½ eetlepel sojasaus met de sesamolie door en laat nog heel even sudderen.
  3. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin kleuren. Sprenkel de rest van de sojasaus erover en laat al omscheppend het vocht verdampen.
  4. Serveer de gele rijst in wijde kommen en schep de paksoi erop. Strooi de cashewnoten, granaatappelpitjes en korinaderblaadjes erover.

Tip: Meer pit? Bestrooi het gerecht met wat van het Japanse specerijenmengsel shichimi togarashi.

Bevat p.p: 590 kcal, 13 g eiwit, 29 g vet waarvan 5 g verzadigd, 67 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Gele Rijst

Gele Rijst

Gele rijst is een geel gekleurde, voorgestoomde witte rijst met een zachte saffraansmaak. Het is daardoor een heerlijke basis voor verschillende gerechten.

Bekijk product

Ontdek onze recepten