Kip met champignons en spinazie

Kip

Kip met champignons en spinazie

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
665 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 325 g Lassie Gele rijst
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, in ringen
  • 500 g kipfilet, in reepjes
  • 250 kastanjechampignons, in plakjes
  • 300 g verse spinazie
  • 200 g feta
  • 4 eetlepels zwarte olijven zonder pit

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  2. Verhit de olie en fruit de ui 2 min. Bestrooi de kipfilet met peper en zout, voeg toe aan de ui en bak op hoog vuur 4 min. Voeg de champignons toe en bak ze 3 min. mee. Voeg in delen de spinazie toe en roer tot alle spinazie geslonken is. Verkruimel de feta boven de pan, schep de olijven erdoor en verwarm nog 1 min.
  3. Verdeel de rijst over 4 borden en serveer met de kip en spinazie.

Tip: Bestrooi met geroosterde pijnboompitten.


Bevat p.p.:
665 kcal – 45 g eiwit – 24 g vet – 67 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Gele Rijst

Gele Rijst

Gele rijst is een geel gekleurde, voorgestoomde witte rijst met een zachte saffraansmaak. Het is daardoor een heerlijke basis voor verschillende gerechten.

Bekijk product

Ontdek onze recepten