Minestrone met

Minestrone met bulgur en pesto

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
430 kcal
Download recept

Ingrediënten

  • 2 el (olijf)olie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 paprika’s (geel en groen)
  • 2 blikken tomatenblokjes (à 400 g)
  • 2 groentebouillontabletten
  • 150 g Lassie bulgur
  • 1 blik cannellinibonen (400 g), afgespoeld en uitgelekt
  • 4 el groene pesto
  • 1 takje basilicum, alleen de blaadjes

Optioneel:

  • 25 g Parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingswijze

  1. Verhit in een (soep)pan de olijfolie. Bak de knoflook met de paprika 2 minuten zachtjes.
  2. Voeg de blikken tomatenblokjes met de bouillontabletten en 500 ml water toe. Breng de soep aan de kook en kook 10 minuten zachtjes. Bereid intussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Voeg de bulgur en de cannellinibonen toe aan de soep. Breng de soep op smaak met peper.
  4. Schep de soep in 4 kommen. Schep in elke kom een lepel pesto en bestrooi met de basilicumblaadjes.

Tip: Bestrooi de soep met 25 g geraspte Parmezaanse kaas.

Variatietip: Vervang de bulgur ook eens door 2 builtjes Lassie parelcouscous.

Tip: Voeg de bulgur pas bij het serveren aan de soep toe, zodat de korrels een lekkere beet houden.

Bevat p.p.: 430 kcal, 14 g eiwit, 15 g vet waarvan 3 g verzadigd, 54 g koolhydraten en 11 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

BIO Bulgur

BIO Bulgur

Bulgur is een harde tarwe die het goed doet in gerechten uit het Midden-Oosten. Het is makkelijk te bereiden en je maakt er heerlijke en verantwoorde gerechten mee.

Bekijk product

Ontdek onze recepten