Ingrediënten

  • 4 builtjes Lassie Parelcouscous
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 2 el witte wijnazijn
  • 6 el extra vierge olijfolie
  • ¼ (paarse) spitskool, in dunne reepjes
  • 1 kleine komkommer, in blokjes van 1 bij 1 cm
  • 250 g cocktailtomaten, in partjes
  • 2 bospenen, in dunne plakjes
  • 10 takjes basilicum, blaadjes grof gesneden

Optioneel

  • 1 avocado, in blokjes
  • 75 g fetakaas

Bereidingswijze

  1. Kook de parelcouscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Meng intussen de sjalot en azijn in een kommetje en laat 5 minuten marineren. Klop de olie erdoor, breng de dressing op smaak met zout en peper.
  3. Snijd intussen de groente in klein stukjes. Schep in een ruime kom de groente met de dressing door elkaar. Schep op het laatste moment de basilicumblaadjes erdoor. Breng de salade op smaak met zout en peper.
  4. Knip de zakjes voorzichtig open en verdeel de parelcouscous over 4 diepe borden. Schep de kruidige salade erop.

Tip: Schep de avocado door de salade. Verbrokkel de kaas erover.

Bevat p.p: 535 kcal. 15 g eiwit, 16 g vet waarvan 3 g verzadigd, 78 g koolhydraten en 10 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Parelcouscous Builtje

Parelcouscous Builtje

Parelcouscous wordt gemaakt van harde tarwe en is geliefd in het Midden-Oosten. Het heeft een grotere korrel en zachtere smaak dan couscous en lijkt qua bite meer op pasta.

Parelcouscous Builtje

Parelcouscous Builtje

Parelcouscous wordt gemaakt van harde tarwe en is geliefd in het Midden-Oosten. Het heeft een grotere korrel en zachtere smaak dan couscous en lijkt qua bite meer op pasta.

Ontdek onze recepten