Indiase notenpilav

Ingrediënten

  • 1 envelopje saffraandraadjes
  • 500 ml kippenbouillon
  • rasp van 1 biologische sinaasappel
  • 4 eetlepels neutrale olie
  • 250 g Lassie Basmatirijst
  • 50 g rozijnen
  • 50 g gedroogde abrikozen, in stukjes
  • 2 eieren
  • 25 g geschaafde amandelen, grof gehakt
  • 25 g gepelde pistachenootjes, gehakt
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Wrijf de saffraandraadjes met wat zout in een vijzel tot poeder en los dit op in de bouillon. Roer de sinaasappelrasp erdoor.
  2. Verwarm 2 eetlepels olie en bak de rijst al omscheppend tot de korrels glanzen. Voeg de rozijnen, abrikozen en bouillon toe en kook de rijst in 11 min. zachtjes gaar.
  3. Kook intussen de eieren in 8 min. bijna hard, laat ze schrikken en pel ze. Halveer de eieren.
  4. Rooster de amandelen en pistachenootjes in een droge koekenpan goudbruin.
  5. Schep de pilav in een wijde schaal en strooi de noten erover. Leg de gekookte eieren eromheen en strooi de peterselie erover.



Tip: Deze pilav doet het goed bij groot vlees uit de oven, bijvoorbeeld een lamsbout, runderlenderollade of een hele kip.

Bevat p.p: 565 kcal, 13 g eiwit, 27 g vet waarvan 4 g verzadigd, 65 g koolhydraten en 4 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Basmatirijst voordeelverpakking

Basmatirijst voordeelverpakking

Basmati rijst past eigenlijk overal bij. De rijst is langkorrelig en heeft een heerlijke geur. Niet gek, want Basmati betekent 'de geurige' in het Indiaas.

Bekijk product
Basmatirijst Extra

Basmatirijst Extra

Basmatirijst is een langkorrelrijst met een volle, verfijnde smaak. Basmati betekent “de geurige” en de rijst heeft dan ook een heerlijke geur. Basmatirijst Extra combineert de lekkere smaak van basmatirijst met extra vezels.

Bekijk product
Builtjes Basmatirijst

Builtjes Basmatirijst

Heb je vaak over, of kook je juist te weinig? Neem Lassie Builtjes: de vertrouwde Lassie Basmatirijst, maar dan verpakt in een handig kookbuiltje.

Bekijk product

Ontdek onze recepten