Bereidingswijze
- Wrijf de saffraandraadjes met wat zout in een vijzel tot poeder en los dit op in de bouillon. Roer de sinaasappelrasp erdoor.
- Verwarm 2 eetlepels olie en bak de rijst al omscheppend tot de korrels glanzen. Voeg de rozijnen, abrikozen en bouillon toe en kook de rijst in 11 min. zachtjes gaar.
- Kook intussen de eieren in 8 min. bijna hard, laat ze schrikken en pel ze. Halveer de eieren.
- Rooster de amandelen en pistachenootjes in een droge koekenpan goudbruin.
- Schep de pilav in een wijde schaal en strooi de noten erover. Leg de gekookte eieren eromheen en strooi de peterselie erover.
Tip: Deze pilav doet het goed bij groot vlees uit de oven, bijvoorbeeld een lamsbout, runderlenderollade of een hele kip.
Bevat p.p: 565 kcal. 13 g eiwit, 27 g vet waarvan 4 g verzadigd, 65 g koolhydraten en 4 g voedingsvezel