Bereidingswijze
- Kook de witlofstruikjes in kokend water 5 min. en laat uitlekken. Verwarm de ovengrill voor.
- Kook het builtje rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 1 eetlepel olie en fruit de ui goudbruin. Schep de gekookte rijst in een ovenschaal en meng de ui, bijna alle verse kruiden, mosterd, wat zout en peper naar smaak erdoor . Wikkel elk witlofstruikje in een plakje zalm en leg de witlof om en om op de gekruide rijst. Strooi de geraspte kaas erover.
- Schuif de ovenschaal onder de grill en laat de kaas smelten en licht kleuren. Strooi de achtergehouden kruiden erover en serveer meteen.
Tip: Verse kruiden over? Wikkel ze in een stukje natgemaakt keukenpapier, verpak ze in een koelkastdoosje en bewaar ze 3 - 4 dagen in de koelkast.
Bevat p.p.: 579 kcal. 36 g eiwit, 22 g vet en 54 g koolhydraten.