Pittige kabeljauw met limoen uit de oven

Pittige kabeljauw

Pittige kabeljauw met limoen uit de oven

Personen:
2
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
800 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 6 eetlepels olie
  • 250 g kabeljauwfilet
  • 1 grote (biologische) limoen
  • 1 kleine rode peper, in dunne ringetjes
  • 1 (gele) courgette
  • 1 stazak Lassie Basmatirijst naturel (200 g)
  • 250 g haricots verts
  • 4 eetlepels koriander, grof gehakt

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de uien over een ovenschaal en schenk 1 eetlepel olie erover. Leg de vis op de uien. Bestrooi met zout. Snijd ½ limoen in dunne plakjes, verdeel over de vis. Knijp het sap van de andere halve limoen uit boven de visfilet. Strooi de peperringetjes eroverheen. Verdeel 2 eetlepels olie over de visschotel. Zet de vis in het midden van de oven en bak in circa 12 minuten gaar.
  2. Snijd in de tussentijd de courgette in blokjes van 1 cm. Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan. Bak de courgette op middelhoog vuur goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Druk zachtjes op de verpakking om de rijst los te maken, scheur of knip open en voeg de rijst toe aan de courgette, schep goed door elkaar. Leg de deksel op de pan en bak 4 minuten, schep tussendoor nog een keer om.
  4. Kook tegelijkertijd de haricots verts in een pan met ruim kokend water en zout in 4 minuten beetgaar.
  5. Verdeel de rijst met courgette over 2 grote borden, schep de boontjes ernaast. Schep de vis met de uitjes en limoen met een spatel uit de ovenschaal en verdeel over de borden. Serveer met de koriander.

Tip: Liever geen vis? Bestrijk kiphaasjes met een dun laagje olie en rooster ze rondom gaar en goudbruin in een grillpan. Knijp het limoensap over de kip. Meng de fijngehakte rode peper met 3 eetlepels olie, schep de peperolie over de kip en serveer met de rijst en boontjes.

Bevat p.p.: 800 kcal, 32 g eiwit, 50 g vet waarvan 8 g verzadigd, 51 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Basmati Naturel

Basmati Naturel

Deze bijzondere basmatirijst komt rechtstreeks uit de traditionele teeltgebieden aan de voet van de Himalaya. Het bergwater en de zuivere lucht zorgen voor de lange korrel en geven een heerlijke, pure geur. De basmatirijst is zachtjes gestoomd.

Bekijk product

Ontdek onze recepten