Ah, shoarmakruiden. Kant-en-klaar te kopen bij de buurtsuper, zelf shoarmakruiden maken is natuurlijk veel leuker, lekkerder en vaak ook nog gezonder. Met dit recept tover ook jij in een handomdraai de lekkerste shoarma voor in een pitabroodje, op een kapsalon of ander gerecht. Let’s go!
Veelgestelde vragen over dit onderwerp
Iedere shoarma kruidenmix is weer net even anders. Toch zitten er vaak dezelfde kruiden in: komijnpoeder, paprikapoeder, korianderzaad, uienpoeder, knoflookpoeder, chilipeper en peterselie. Maar je kunt er bijvoorbeeld ook kerrie, cayennepeper, kaneel of kurkuma in terugvinden. Net als kruidnagel of kardemom!
Shoarmakruiden zitten vol smaak. Je hebt er dus over het algemeen niet zoveel van nodig. Voor 500 gram shoarmavlees kom je vaak wel uit met één volle eetlepel shoarmakruiden. Zeg maar zo’n 15 tot 20 gram. Maar het is natuurlijk maar net wat je lekker vindt of wat je gewend bent.
Een vet broodje shoarma met veel vlees en knoflooksaus is nu niet bepaald gezond. Toch is het vlees op zich niet zo ongezond als het lijkt. Shoarma van lamsvlees, varkensvlees of kip zit bevat namelijk allemaal belangrijke vitamines en mineralen. Het zit ‘m dus meer in de portiegrootte en wat je erbij serveert!
Dit recept voor shoarmakruiden kun je gebruiken voor alle soorten vlees. Je kunt het dus ook zeker gebruiken om je kipshoarma mee op smaak te brengen. Of je kalkoen. Daarmee maak je dus eenvoudig zelf een iets gezonder broodje shoarma, kapsalon, pizza of anders shoarmaschotel. Nog meer reden om deze mix te maken dus!