2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

Sugarsnaps koken: zo doe je dat

2 okt. 2024 – Leestijd 3 min
678 Zilvervliestijst Quinoa Zoetzure vegetarische balletjes met paprika

Hoe moet je sugarsnaps koken? Hoe lang moet de groente koken? En kun je ze niet beter wokken? Daar geven we je graag antwoord op. Compleet met stappenplan en een paar lekkere, makkelijke gezonde recepten om vanavond te proberen!

Sugarsnaps koken in 5 stappen

Sugarsnaps koken is niet moeilijk. In deze 5 stappen zorg je altijd voor frisgroene groenten met een lekker knapperige bite:

  1. Wassen
    Was de sugarsnaps eerst even door ze onder de kraan te houden. Op die manier spoel je vuil, stof en eventuele bacteriën van de groente af en weet je zeker dat ze schoon en veilig zijn om te eten. Kleine moeite!
  2. Draad verwijderen
    Veel sugarsnaps hebben een harde draad langs de naad lopen. Die is niet zo lekker. Verwijder de draad daarom door met een mesje voorzichtig de uiteinden los te trekken en de draad vervolgens langs de rand naar beneden te trekken. Doe dit voor iedere peul.
  3. Koken
    Zet een pan met ruim water op het vuur en breng aan de kook. Als het water kookt, kun je de sugarsnaps koken. Voeg ze toe en kook ze in 3-5 minuten beetgaar.
  4. Afgieten & koud spoelen
    Giet de groenten af in een vergiet en spoel ze onder koud stromend water. Op die manier garen ze niet te ver door en behouden ze die stevige bite. Bovendien blijven ze zo ook mooi groen!
  5. Serveren
    Serveer de sugarsnaps direct. Bijvoorbeeld in een salade, voeg ze toe aan je curry of leg ze op de rijst van je poké bowl. Waar je maar zin in hebt!

Hoe lang moeten sugarsnaps koken?

De kooktijd van sugarsnaps bedraagt 3 tot 5 minuten. Na 3 minuten koken zijn ze nog lekker knapperig. Wil je ze liever wat zachter? Kook ze dan 5 minuten. Niet langer. Daarna heb je namelijk kans dat ze een beetje draderig worden … dat wil je niet!

Sugarsnaps wokken of koken?

Sugarsnaps koken is heel makkelijker en lekker. Maar gewokt doen ze het ook goed in veel gerechten. Dat is trouwens net zo makkelijk. Je hoeft alleen maar een scheutje olie in een wokpan te verwarmen en vervolgens roerbak je de groenten in 3-5 minuten gaar. Wel even blijven omscheppen!

5 lekkere en makkelijke recepten met sugarsnaps

Inspiratie nodig voor het avondeten? Check deze 5 eenvoudige recepten met sugarsnaps en laat je verrassen door smaakvolle en gezonde gerechten!

Gele Rijst Rode Kipcurry En Sugar Snaps

Rode kipcurry

Houd je wel van pittig eten? Zet vanavond dan eens dit recept voor gele rijst met rode kipcurry op tafel. Een kleurrijk gerecht met een kruidige kip, een spicy tomatensaus en natuurlijk gekookte sugarsnaps.


Bekijk het recept

678 Zilvervliestijst Quinoa Zoetzure vegetarische balletjes met paprika

Zoetzure vegetarische balletjes met paprika

In dit recept koken we de sugarsnaps niet in een pan, maar garen we de groente in een saus. Een zelfgemaakte zoetzure saus van tomatenpuree, gembersiroop en wijnazijn om precies te zijn. Heerlijk met (vegetarische) balletjes!


Bekijk het recept

Halfvolkoren Toverrijst Romige Kip Kerrie Met Kokos

Romige kip kerrie met kokos

In Nederland zijn we dol op kip kerrie. Vooral de kids lusten er vaak wel pap van. Dat maakt deze romige kip kerrie een mooi gerecht om ze ook eens kennis te laten maken met de sugarsnap. Past er goed bij!

Bekijk het recept

630 Massaman curry zoete aardappel Variatie Klassiekers 1

Massaman curry met zoete aardappel

Massaman curry is een vegetarische en niet-al-te-pittige curry met uien en (zoete) aardappelen die veel in Thailand gegeten wordt. Wij serveren ‘m graag met sugarsnaps voor de extra veggies. Lekker en gezond!


Bekijk het recept

Pandanrijst Bief Met Muntsalsa Pandanrijst En Sugarsnaps

Bief met muntsalsa, pandanrijst en sugarsnaps

Biefstuk met een bite. Knapperige groente. Zoete mango en een frisse salsa van munt, rode peper en limoensap. Dit recept voor bief met muntsalsa heeft het allemaal. Perfect voor op een zomerse dag.


Bekijk het recept

Nog meer inspiratie nodig?

Check dan hier al onze sugarsnaps recepten en ontdek de lekkerste poké bowls, rijstsalades en groentecurry’s!