Hoeveel gram parelcouscous per persoon?
Gemiddeld kun je 75 gram parelcouscous per persoon rekenen. En dan hebben we het over de ongekookte variant. Het neemt tijdens het koken namelijk nog wat vocht op. Daardoor wordt 75 gram ongekookte parelcouscous uiteindelijk iets zwaarder: zo rond de 200 gram. Dat is vaak wel een mooie en gezonde basis voor een gerecht met veel groenten, vlees of vis. Of met een vegetarisch alternatief natuurlijk!
Soms meer, soms minder
Niet iedereen eet altijd 75 gram. Kinderen eten logischerwijs vaak wat minder. En grote eters juist wat meer. Bovendien ligt het ook aan het soort gerecht dat je op tafel wilt zetten. Een maaltijdsalade mag bijvoorbeeld soms wel wat meer body krijgen. Dan kun je iets meer gebruiken. En als je het als bijgerecht serveert, dan kom je soms wel uit met 60 gram per persoon. Het ligt er dus eigenlijk maar net aan hoeveel parelcouscous je precies nodig hebt
Wegen
Dan het volgende probleem: het wegen. Je hebt namelijk niet altijd een keukenweegschaal bij de hand. Je kunt dan eetlepels gebruiken. Eén volle eetlepel staat ongeveer gelijk aan 15 gram couscous, dus gemiddeld heb je dan 5 eetlepels nodig. Maar je kunt ook een koffiekopje gebruiken. Daar gaat meestal om en nabij de 100 gram in. Vul ‘m dus voor driekwart en je hebt ongeveer de juiste hoeveelheid te pakken!
Tip: Ons Parelcouscous builtje bevat precies 75 gram. Eén zakje is dus genoeg voor één persoon. Bovendien kan je het builtje gewoon rechtstreeks in een pan met kokend water. Kan niet misgaan!
Parelcouscous koken: hoeveel water?
En hoeveel water doe je dan bij je parelcouscous? Goeie vraag. Je kunt het namelijk niet wellen, zoals je bij normale couscous doet. Daar zijn de bolletjes vaak te groot voor. Je kunt ze dus het best gewoon koken in een pan met ruim water en vervolgens afgieten. Dan weet je zeker dat alle couscousbolletjes genoeg water hebben gehad om gaar te worden. Hoef je je daar ook niet meer druk om te maken!
3 recepten met parelcouscous
Klaar om met parelcouscous te koken? Laat je inspireren door deze 3 recepten. Stuk voor stuk lekker, gezond en makkelijk te maken. Altijd goed.