2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

Hoeveel parelcouscous per persoon heb je nodig?

5 feb. 2024 – Leestijd 3 min

Je gaat iets maken met parelcouscous. Een salade. Iets met geroosterde groenten. Of je serveert het als bijgerecht bij je tajine. Maar hoeveel parelcouscous per persoon heb je eigenlijk nodig? Met hoeveel gram zorg je voor een mooie en gezonde hoeveelheid waarmee je de hele avond vooruit kunt?


Daar geven we antwoord op. En meer.

Parel Couscous Gestoofde Marokkaanse Groenten Olijven

Hoeveel gram parelcouscous per persoon?

Gemiddeld kun je 75 gram parelcouscous per persoon rekenen. En dan hebben we het over de ongekookte variant. Het neemt tijdens het koken namelijk nog wat vocht op. Daardoor wordt 75 gram ongekookte parelcouscous uiteindelijk iets zwaarder: zo rond de 200 gram. Dat is vaak wel een mooie en gezonde basis voor een gerecht met veel groenten, vlees of vis. Of met een vegetarisch alternatief natuurlijk!

Soms meer, soms minder

Niet iedereen eet altijd 75 gram. Kinderen eten logischerwijs vaak wat minder. En grote eters juist wat meer. Bovendien ligt het ook aan het soort gerecht dat je op tafel wilt zetten. Een maaltijdsalade mag bijvoorbeeld soms wel wat meer body krijgen. Dan kun je iets meer gebruiken. En als je het als bijgerecht serveert, dan kom je soms wel uit met 60 gram per persoon. Het ligt er dus eigenlijk maar net aan hoeveel parelcouscous je precies nodig hebt

Wegen

Dan het volgende probleem: het wegen. Je hebt namelijk niet altijd een keukenweegschaal bij de hand. Je kunt dan eetlepels gebruiken. Eén volle eetlepel staat ongeveer gelijk aan 15 gram couscous, dus gemiddeld heb je dan 5 eetlepels nodig. Maar je kunt ook een koffiekopje gebruiken. Daar gaat meestal om en nabij de 100 gram in. Vul ‘m dus voor driekwart en je hebt ongeveer de juiste hoeveelheid te pakken!

Tip: Ons Parelcouscous builtje bevat precies 75 gram. Eén zakje is dus genoeg voor één persoon. Bovendien kan je het builtje gewoon rechtstreeks in een pan met kokend water. Kan niet misgaan!

Parelcouscous koken: hoeveel water?

En hoeveel water doe je dan bij je parelcouscous? Goeie vraag. Je kunt het namelijk niet wellen, zoals je bij normale couscous doet. Daar zijn de bolletjes vaak te groot voor. Je kunt ze dus het best gewoon koken in een pan met ruim water en vervolgens afgieten. Dan weet je zeker dat alle couscousbolletjes genoeg water hebben gehad om gaar te worden. Hoef je je daar ook niet meer druk om te maken!

3 recepten met parelcouscous

Klaar om met parelcouscous te koken? Laat je inspireren door deze 3 recepten. Stuk voor stuk lekker, gezond en makkelijk te maken. Altijd goed.

Parel Couscous Gestoofde Marokkaanse Groenten Olijven

Gestoofde Marokkaanse groenten en olijven

Bij parelcouscous recepten denk je misschien al gauw aan de Marokkaanse keuken. Logisch. Wij ook. Daarom serveren we het graag bij gestoofde Marokkaanse groenten en olijven. Te maken met normale en vegetarische kipstukjes. Lekker met ras el hanout en een beetje harissa voor de pit!

Bekijk hier het recept.

581 Parelcouscous Parelcouscoussalade geroosterde zoete aardappel mozzarella

Parelcouscoussalade met geroosterde zoete aardappel en mozzarella

Parelcouscous geeft over het algemeen een lekkere bites aan salades. Geen wonder dus dat deze parelcouscoussalade met geroosterde zoete aardappel en mozzarella zo populair is. Al kan dat natuurlijk ook gewoon zijn omdat dit gerecht lekker fris is. Perfect voor op een warme zomeravond!

Bekijk hier het recept.

663 Parelcouscous Zalmpakketje parelcouscous venkel

Zalmpakketje met venkel

Zin in vis? Maak dan eens een zalmpakketje met parelcouscous en venkel. Hierbij

verpak je de couscous, vis en groenten in een pakketje van aluminiumfolie dat je vervolgens nog 20 minuutjes op de barbecue of in de oven legt. Daarna heb je een lekker cadeautje om uit te pakken!

Bekijk hier het recept.