Ingrediënten

  • 300 g Lassie Zilvervliesrijst
  • 4 eetlepels olie
  • 300 g nasi/bamivlees
  • 100 g wortel, geschild en in plakjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, fijngesneden
  • 1 prei, in ringen
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 250 g taugé

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit intussen de olie en bak het vlees en de wortel 2 min. op hoog vuur. Fruit de uien 2 min. mee. Voeg de knoflook, rode peper en prei toe en bak nog 2 min. Schep de gekookte rijst erdoor en breng op smaak met peper, zout en ketjap manis. Laat nog 2 min. op laag vuur doorwarmen.
  3. Schep vlak voor het serveren de taugé erdoor.

Tip: Lekker met gebakken uitjes en kroepoek.

Bevat p.p:
555 kcal – 28 g eiwit – 17 g vet – 72 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Zilvervliesrijst

Zilvervliesrijst

Zilvervliesrijst is de volkoren variant onder de rijstsoorten. De zilvervlies om de rijstkorrels is namelijk een bron van vezels.

Bekijk product
Builtjes Zilvervliesrijst

Builtjes Zilvervliesrijst

Koken met zilvervliesrijst is een verantwoorde keuze dankzij de vezels in de zilvervlies. Eén builtje is genoeg voor één persoon, dus geen verspilling!

Bekijk product

Ontdek onze recepten