Herfstschotel

Herfstschotel met pompoen en blauwe kaas

Personen:
4
Bereidingstijd:
35 minuten
Voedingswaarde:
765 kcal
Download recept

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Zilvervliesrijst
  • 1 kleine flespompoen (ca. 1 kg), schoongeboend
  • 2 rode uien, in parten
  • 3 - 4 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, geraspt
  • 2 tl tijm
  • 100 g walnoten
  • 200 g blauwe kaas

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de pompoen in parten, verwijder de zaden en snijd in stukken. Verdeel de pompoen en de rode ui op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng 3 eetlepels olie met knoflook, tijm, peper en zout. Besprenkel de pompoen en rode ui met de olie. Schuif de bakplaat in de hete oven en bak 15 - 20 min.
  2. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Hak de walnoten grof, rooster ze 3 min. en zet ze weg. Schep de pompoen door de rijst. Voeg de walnoten toe en verkruimel de blauw kaas erboven. Schep om, breng op smaak met peper en zout en besprenkel eventueel met extra olijfolie.

Tip: Bestrooi met fijngesneden peterselie of bosuitjes.

Bevat p.p
: 765 kcal. 20 g eiwit, 48 g vet en 64 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Zilvervliesrijst

Zilvervliesrijst

Zilvervliesrijst is de volkoren variant van witte rijst. Het perfecte uitgangspunt voor een lekkere en voedzame maaltijd.

Bekijk product
Zilvervliesrijst Builtje

Zilvervliesrijst Builtje

Koken met zilvervliesrijst is een verantwoorde keuze dankzij de vezels in de zilvervlies. Eén builtje is genoeg voor één persoon, dus geen verspilling!

Bekijk product

Ontdek onze recepten