Pilav met drumsticks en merguez

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 kipdrumsticks
  • 4 lamsmerguez
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 - 1½ eetlepel ras el hanout
  • 275 g Lassie Zilvervliesrijst + sorghum en wilde rijst
  • 1 eetlepel jalapeño-peperreepjes (uit pot), fijngehakt
  • 250 g tomaten, in stukjes
  • 400 ml kippenbouillon

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olijfolie en bak de drumsticks op matig hoog vuur in ca. 5 min. rondom bruin. Leg ze apart en bak de lamsmerguez rondom bruin. Leg ook apart.
  2. Fruit de knoflook en ui zachtjes glazig in het bakvet en strooi de ras el hanout erover. Roer de rijst erdoor en bak al roerend 1 - 2 min. zachtjes glazig.
  3. Roer de jalapeñopeper, tomaten en bouillon door de rijst en breng al roerend aan de kook. Leg de drumsticks en merguez op de rijst en smoor alles afgedekt in 10 - 12 min. zachtjes gaar.
  4. Schep de rijst door en laat afgedekt nog even staan. Serveer in diepe borden en leg in elk bord een drumstick en een lamsmerguez. Lekker met een salade.

Extra tip: Behoefte aan meer groenten? Schep na 10 min. smoren 200 g diepvries dopererwtjes door de rijst. Breng alles weer aan de kook en laat het rijstgerecht afgedekt enkele min. staan.

Bevat p.p: 580 kcal, 29 g eiwit, 26 g vet waarvan 7 g verzadigd, 54 g koolhydraten en 6 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Zilvervliesrijst + Sorghum én Wilde rijst

Zilvervliesrijst + Sorghum én Wilde rijst

Sorghum is de rijzende ster onder de verantwoorde graansoorten! Het oeroude graan behoort tot de gierstfamilie en heeft een milde smaak en lekker stevige bite.

Bekijk product

Ontdek onze recepten