Ingrediënten

  • 1 courgette, in blokken
  • 400 g pompoenblokjes (1 zak)
  • ½ theelepel gedroogde rozemarijn
  • 3 eetlepels olie
  • 2 trostomaten, gehalveerd
  • 50 g walnoten
  • 50 g verse geitenkaas met honing
  • 1 zak voorgestoomde bulgur (250 g)
  • Extra nodig: bakplaat bekleed met bakpapier

Optioneel:

  • 85 g rucola (zak)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Schep de courgette, pompoen en rozemarijn op de bakplaat om met de olie, zout en peper. Leg de tomaten op de bolle kant tussen de groenten. Strooi de walnoten erover en verdeel de geitenkaas erover. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en rooster de groenten in 20 minuten goudbruin en gaar.
  2. Bereid in de tussentijd de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verdeel de bulgur over 2 borden en schep de geroosterde groenten ernaast.

Tip: Garneer met rucolablaadjes voor een extra pittige smaak.

Bevat p.p.: 735 kcal, 19 g eiwit, 48 g vet waarvan 9 g verzadigd, 52 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Voorgestoomde Bulgur

Voorgestoomde Bulgur

Voorgestoomde bulgur is de perfecte basis voor een snelle maaltijd. De bulgur is namelijk al gaar en kan zó in een salade. Of verwarm de bulgur kort in een warm gerecht.

Bekijk product
BIO Bulgur

BIO Bulgur

Bulgur is een harde tarwe die het goed doet in gerechten uit het Midden-Oosten. Het is makkelijk te bereiden en je maakt er heerlijke en verantwoorde gerechten mee.

Bekijk product

Ontdek onze recepten