Ingrediënten

  • 100 g Lassie Toverrijst
  • 2 courgettes
  • 1 rode ui
  • 1 el olijfolie
  • 200 g roerbakgarnalen met knoflook
  • 1,5 tl ras el hanout (specerijen)
  • ½ bosje dille (à 15 g)
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook
  • Extra nodig: bakplaat of grote ovenschaal

Optioneel:

  • 3 el granaatappelpitjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
  2. Halveer de courgettes in de lengte. Hol de courgettes uit met een lepel of scherp mes. Snijd het vruchtvlees klein.
  3. Snipper de ui. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui met de fijngesneden courgette 2 min. Voeg de ras el hanout en de garnalen toe en roerbak 2 min.
  4. Hak de dille fijn. Giet de rijst af en laat goed uitlekken. Schep de rijst en helft van de dille door het garnalenmengsel.
  5. Leg de courgettehelften op de bakplaat of in de ovenschaal. Vul met het rijstmengsel.
  6. Bak de courgettes in de voorverwarmde oven in 20 min. zacht en gaar. Meng intussen de yoghurt met het geraspte of geperste teentje knoflook.
  7. Leg de courgettes op een schaal. Schep er wat knoflookyoghurt over en bestrooi met de rest van de dille. Serveer de rest van de knoflookyoghurt apart erbij.

Tip: Schep voor een fris accent 3 el granaatappelpitjes door de rijst.

Variatietip: Ook tomaten, paprika’s en aubergines zijn heerlijk om te vullen met de kruidige garnalenrijst.

BBQ-tip: Rooster de courgettes ook eens op de barbecue (met deksel) gaar.


Bevat p.p.: 280 kcal, 16 g eiwit, 10 g vet waarvan 4 g verzadigd, 31 g koolhydraten en 2 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Toverrijst

Toverrijst

Lassie Toverrijst is al ruim 60 jaar een begrip in de Nederlandse keuken. Terecht, want door de grote, droge korrel mislukt Toverrijst nooit. En dankzij de korte kooktijd blijft de smaak behouden.

Ontdek onze recepten