Provençaalse gehaktschotel

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Toverrijst Extra Vezels
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • 500 g rundergehakt
  • 1 courgette, in stukjes
  • 1 aubergine in stukjes

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit intussen de olie en fruit de ui 2 min. Voeg de knoflook en de Provençaalse kruiden toe en bak 1 min. Voeg het gehakt toe en bak het in ca. 5 min. goudbruin. Voeg de courgette en aubergine toe en roerbak 4 min. mee. Voeg de tomatenblokjes en 250 ml water toe en breng aan de kook. Laat nog 5 min. op laag vuur garen. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verdeel de rijst over 4 borden en serveer met de gehaktsaus.


Tip: Extra Mediterraan: voeg 3 eetlepels zwarte olijven toe en bestrooi met verse basilicum.

Bevat p.p
: 635 kcal – 32 g eiwit – 27 g vet – 66 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Toverrijst Extra

Toverrijst Extra

Toverrijst Extra combineert de lekkere smaak van toverrijst met het goede van zilvervliesrijst: de grote droge witte korrel met extra vezels.

Bekijk product
Builtjes Toverrijst

Builtjes Toverrijst

Heb je vaak over, of kook je juist te weinig? Neem Lassie Builtjes: de vertrouwde Lassie Toverrijst, maar dan verpakt in een handig kookbuiltje.

Bekijk product
Builtjes Toverrijst Extra

Builtjes Toverrijst Extra

Toverrijst Extra combineert de lekkere smaak van toverrijst met het goede van zilvervliesrijst. En dankzij de builtjes weet je precies hoeveel rijst je nodig hebt.

Bekijk product

Ontdek onze recepten