Ingrediënten

  • 300 g Lassie Toverrijst Extra Vezels
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • 500 g rundergehakt
  • 1 courgette, in stukjes
  • 1 aubergine in stukjes

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit intussen de olie en fruit de ui 2 min. Voeg de knoflook en de Provençaalse kruiden toe en bak 1 min. Voeg het gehakt toe en bak het in ca. 5 min. goudbruin. Voeg de courgette en aubergine toe en roerbak 4 min. mee. Voeg de tomatenblokjes en 250 ml water toe en breng aan de kook. Laat nog 5 min. op laag vuur garen. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verdeel de rijst over 4 borden en serveer met de gehaktsaus.

Tip: Extra Mediterraan: voeg 3 eetlepels zwarte olijven toe en bestrooi met verse basilicum.

Bevat p.p
: 635 kcal – 32 g eiwit – 27 g vet – 66 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Toverrijst Extra Vezels

Toverrijst Extra Vezels

Lassie Toverrijst Extra Vezels combineert het gemak en de lekkere smaak van Toverrijst met extra vezels.

Bekijk product
Builtjes Toverrijst

Builtjes Toverrijst

In Lassie Toverrijst Builtjes vind je de vertrouwde Toverrijst verpakt in handige kookbuiltjes. Eén builtje is genoeg voor één persoon, dus geen verspilling!

Bekijk product

Ontdek onze recepten