Risotto

met gamba’s, spinazie en tomaat

Personen:
4
Bereidingstijd:
30 minuten
Voedingswaarde:
530
De Grote Hamersma Wijntip:
Deidesheimer Hofstück Riesling trocken 2021
Riesling is gastronomisch zo veelzijdig. En deze risotto blieft ie ook graag.
30 Risottorijst Risotto met gambas spinazie en tomaat nieuw

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Risottorijst
  • 20 g boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 l kippenbouillon
  • 4 el olijfolie
  • 300 g spinazie
  • 500 g ongepelde gamba’s
  • 2 tomaten, in kleine stukjes
  • 4 el geraspte Parmezaanse kaas
Personen:
4
Bereidingstijd:
30 minuten
Voedingswaarde:
530
De Grote Hamersma Wijntip:
Deidesheimer Hofstück Riesling trocken 2021
Riesling is gastronomisch zo veelzijdig. En deze risotto blieft ie ook graag.

Bereidingswijze

  1. Verhit de boter in een pan en fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur 3 min. Voeg de rijst toe en bak al omscheppend kort mee. Schenk de wijn erbij en blijf roeren tot het verdampt is. Schenk er een flinke scheut bouillon bij en roer tot alle bouillon is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is, na ca. 18 min.
  2. Verhit intussen de helft van de olie en roerbak de spinazie 3 min. tot het geslonken is. Schep de spinazie uit de pan en houd apart. Verhit de rest van de olie en bak de gamba’s in 4 min. gaar. Keer regelmatig.
  3. Roer de spinazie en de tomaat door de risotto en breng op smaak met peper en zout. Roer de spinazie, kaas en de tomaat door de risotto en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de risotto over 4 borden en serveer met de gamba’s.

Tip: Vervang de gamba’s door in witte wijn gekookte mosselen.

Bevat p.p: 530 kcal. 29 g eiwit, 17 g vet en 63 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Risotto rijst 400g tekst wit
Risotto rijst

De bereiding van risotto rijst vraagt om wat extra tijd en aandacht, maar het resultaat is heerlijk. De korrels nemen tijdens het koken veel vocht op, wat de rijst lekker zacht en smeuïg maakt.