Vegetarische kipstukjes met sperziebonen en pittige tomatensaus

Vegetarische kipstukjes

Vegetarische kipstukjes met sperziebonen en pittige tomatensaus

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
610 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 275 g Lassie Quinoamix – 3 kleuren
  • 4 eetlepels olie
  • 400 g sperzieboontjes, gehalveerd
  • 1 (gele) paprika, in lange repen
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • ½ eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 500 g cocktailtomaten, in stukjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 320 g vegetarische kipstukjes

Bereidingswijze

  1. Bereid de quinoa mix volgens de aanwijzingen op het pak.
  2. Verwarm 1 eetlepel olie en schep de sperzieboontjes en paprika erdoor. Voeg 100 ml water toe en smoor de sperzieboontjes en paprika afgedekt in 10 min. zachtjes gaar.
  3. Verwarm 1½ eetlepel olie en bak de knoflook kort. Roer de paprikapoeder, komijn, tomaten en citroensap erdoor en laat dit alles op matig hoog vuur sudderen tot een lekkere saus. Pureer naar wens met een staafmixer.
  4. Verwarm 1½ eetlepel olie en roerbak de vegetarische kipstukjes knapperig bruin.
  5. Serveer de quinoa mix in wijde kommen en schep de sperzieboontjes met paprika aan één kant en de tomatensaus aan de andere kant. Schep de vegetarische kipstukjes op de saus.

Tip: Vervang de vegetarische kipstukjes door blokjes tofu. Meng ze met een beetje sojasaus en bak ze met olie knapperig bruin.

Bevat p.p: 610 kcal, 27 g eiwit, 26 g vet waarvan 4 g verzadigd, 58 g koolhydraten en 18 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Quinoa mix - 3 kleuren

Quinoa mix - 3 kleuren

Quinoa is rijk aan vezels en een bron van eiwitten. Het heeft een volle, aardse smaak en een knapperige structuur. Perfect als basis voor een gezond gerecht!

Bekijk product

Ontdek onze recepten