Kleurige quinoa met Braziliaanse vis

Kleurige quinoa

Kleurige quinoa met Braziliaanse vis

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
520 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 1 pak Lassie 3 Kleuren Quinoa (275 gr)
  • 2 uien, grof gesnipperd
  • 1 grote teen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
  • 400 g cocktailtomaten, in stukjes
  • 3 eetlepels verse koriander, grof gehakt
  • sap van 1 limoen
  • 3 eetlepels neutrale olie
  • 4 stukken kabeljauwfilet van 150 g

Bereidingswijze

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  2. Doe de ui, knoflook, rode peper, tomaten en 2 eetlepels koriander met 1-2 eetlepels limoensap en de olie in de blender of keukenmachine. Voeg wat zout en versgemalen peper toe en pureer alles tot een gladde saus.
  3. Schenk de saus in een hapjespan. Wrijf de stukken vis in met zout, peper en wat limoensap en leg ze in de saus. Verwarm het geheel tot de saus begint te koken en laat de vis dan zachtjes pruttelend in 8 - 10 min. in de saus gaar worden.
  4. Serveer de quinoa op warme borden met de vis en tomatensaus. Bestrooi met koriander. Lekker met een gemengde salade met olijven.


Tip: Je kunt dit gerecht ook voorbereiden en in de oven laten garen. Schenk de saus dan in een ingevette lage ovenschaal en leg de stukken kabeljauwfilet erin. Schuif de schaal in de oven en verwarm deze dan op 200 °C. Laat de kabeljauw in 25 - 30 min. gaar worden.

Bevat p.p: 520 kcal, 38 g eiwit, 17 g vet waarvan 2 g verzadigd, 49 g koolhydraten en 8 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Quinoa mix - 3 kleuren

Quinoa mix - 3 kleuren

Quinoa is rijk aan vezels en een bron van eiwitten. Het heeft een volle, aardse smaak en een knapperige structuur. Perfect als basis voor een gezond gerecht!

Bekijk product

Ontdek onze recepten