Japanse rijst

Japanse rijst met bief en sugarsnaps

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
616 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 2 pakken Lassie Panklaar Zilvervliesrijst
  • 3 eetlepels olie
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 300 biefreepjes
  • 4 eetlepels ketjap asin
  • 200 gram sugarsnaps
  • 1 komkommer, zonder zaadjes, in blokjes
  • 3 cm verse gember, in flinterdunne plakjes
  • 200 ml Teryakisaus
  • 50 ml runderbouillon
  • 2-3 bosuitjes, in fijne ringetjes
  • 1-2 eetlepels sesamzaadjes, in de pan geroosterd

Bereidingswijze

  1. Meng de vlees met gemalen peper, de helft van de knoflook en 1 eetlepel olie.
  2. Verhit de rest van de olie en bak het vlees kort en krokant. Neem het vlees uit de pan en sprenkel de ketjap erover. Houd warm onder aluminiumfolie.
  3. Bak in dezelfde pan de gember, komkommer en de sugarsnaps 2 min.
  4. Meng vervolgens de rijst erdoor.
  5. Schenk de bouillon erbij en roer af en toe. Laat afgedekt in 4 min. garen.
  6. Voeg tenslotte het vlees en de teryakisaus toe. Breng verder op smaak met peper. Bestrooi de schotel met sesamzaad en bosuitjes en bestrooi meteen.

Tip: Vervang het rundvlees door reepjes kipfilet.

Bevat p.p: 616 kcal 12 gr eiwit 11,2 gr vet 101 gr koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

PanKlaar Zilvervliesrijst

PanKlaar Zilvervliesrijst

Lassie Zilvervliesrijst Panklaar staat garant voor een supersnelle maaltijd. De voorgestoomde rijst is namelijk al gaar en hoeft alleen verwarmd te worden in de pan.

Bekijk product

Ontdek onze recepten