Gewokte rijst met spekjes en spitskool

Gewokte rijst

Gewokte rijst met spekjes en spitskool

Personen:
2
Bereidingstijd:
15 minuten
Voedingswaarde:
725 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 270 g Lassie Panklaar Toverrijst
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, fijngesneden
  • 1 kleine spitskool, in dunne reepjes
  • 2 bosuitjes, in ringen

Bereidingswijze

  1. Bak de spekblokjes in ca. 6 min. uit. Voeg de ui, knoflook en peper toe en bak 3 min. mee. Voeg de kool toe en roerbak op hoog vuur in 3 min. beetgaar.
  2. Voeg de rijst toe en roerbak 2 - 3 min. tot de rijst warm is. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over 2 borden en bestrooi met de lente-ui.

Tip: Bestrooi met grof gehakte pinda’s.

Bevat p.p.:
725 kcal – 26 g eiwit – 42 g vet – 61 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

PanKlaar Toverrijst

PanKlaar Toverrijst

Voor hectische dagen: Lassie Panklaar. Voorgestoomde rijst die alleen verwarmd hoeft te worden. Hoppa, uit de zak in de pan!

Bekijk product

Ontdek onze recepten