Gewokte rijst

Gewokte rijst met spekjes en spitskool

Personen:
2
Bereidingstijd:
15 minuten
Voedingswaarde:
725 kcal
Download recept

Ingrediënten

  • 1 pak Lassie Panklaar Toverrijst
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, fijngesneden
  • 1 kleine spitskool, in dunne reepjes
  • 2 bosuitjes, in ringen

Bereidingswijze

  1. Bak de spekblokjes in ca. 6 min. uit. Voeg de ui, knoflook en peper toe en bak 3 min. mee. Voeg de kool toe en roerbak op hoog vuur in 3 min. beetgaar.
  2. Voeg de rijst toe en roerbak 2 - 3 min. tot de rijst warm is. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over 2 borden en bestrooi met de lente-ui.

Tip: Bestrooi met grof gehakte pinda’s.

Bevat p.p.:
725 kcal – 26 g eiwit – 42 g vet – 61 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

PanKlaar Toverrijst

PanKlaar Toverrijst

Toverrijst Panklaar is dé basis voor een snelle maaltijd. De voorgestoomde rijst is namelijk al gaar en hoeft alleen verwarmd te worden in de pan.

Bekijk product

Ontdek onze recepten