Gebakken harissa-zalm

Gebakken harissa-zalm met notenrijst en spinazie

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
675 kcal
Download recept

Ingrediënten

  • 275 g Lassie Notenrijst
  • 400 g zalmfilet
  • 2 eetlepels harissa
  • 4 eetlepels olie
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
  • 450 g verse spinazie (zak)
  • 1 (biologische) sinaasappel, schoongeboend

Optioneel

  • 8 takjes koriander, blaadjes geplukt

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Bestrooi in de tussentijd de zalmfilet met zout en peper en bestrijk met de harissa. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan, leg de vis in de pan en bak de ene kant goudbruin. Keer de vis met een spatel en bak de andere kant in ca. 5 minuten goudbruin, de binnenkant mag mooi rosé zijn.
  3. Verhit in tussentijd in een wok 2 eetlepels olie, fruit de plakjes knoflook goudbruin. Voeg de tomaatjes toe, bak ze even mee. Roer de spinazie erdoor. Schep regelmatig om zodat de spinazie gelijkmatig slinkt. Rasp 1 theelepel van de oranje sinaasappelschil boven de spinazie. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de rijst over 4 borden, leg de spinazie ernaast. Schep de harissa-zalm erop. Lepel de knoflooktomatenjus van de spinazie over de rijst.

Tip: Garneer met koriander voor een verrassende oosterse smaak.

Bevat p.p.: 675 kcal, 28 g eiwit, 43 g vet waarvan 6 g verzadigd, 40 g koolhydraten en 7 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Notenrijst

Notenrijst

Notenrijst bevat rijst, amandelen, pompoenpitten, zonnebloempitten en stukjes papaja. Die geven de rijst een nootachtige en lichtzoete smaak.

Bekijk product

Ontdek onze recepten