Gele rijst is door de gele kleur en zachte saffraansmaak een feestelijke variatie op witte rijst. Daarmee geef je je gebruikelijke rijstgerechten een bijzondere twist.
Surinaamse Massala kip
met spinazie en gele rijst
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 20 minuten
- Voedingswaarde:
- 465 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de olie in een wok, voeg de massala toe en bak circa 1 min.
- Roerbak de reepjes kipfilet samen met de ui, knoflook en blokjes tomaat in circa 4 min gaar.
- Voeg de spinazie in delen toe. Breng op smaak met peper en een bouillonblokje.
- Verdeel de gele rijst over 4 borden. Schep de spinazie en massala kip ernaast.
Tip: Dagje vega? Vervang dan het vlees door 4 gekookte eieren. Kook de eieren hiervoor in 6 minuten, laat ze afkoelen onder de koude kraan en pel ze.
Tip: Een pittige twist? Bestrooi het gerecht met fijngehakte rode peper.
Bevat p.p.: 465 kcal. 30 g eiwit, 9 g vet waarvan 2 g verzadigd, 60 g koolhydraten en 4 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Gele Rijst