Surinaamse Massala kip

Surinaamse Massala kip met spinazie en gele rijst

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
465 kcal
Download recept

Ingrediënten

  • 300 g Lassie gele rijst
  • 2 el (olijf)olie
  • 1 el massala
  • 400 g kipfilet, in reepjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 400 g verse spinazie
  • 1 bouillonblokje

Optioneel:

  • 4 eieren
  • ½ rode peper, fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de olie in een wok, voeg de massala toe en bak circa 1 min.
  3. Roerbak de reepjes kipfilet samen met de ui, knoflook en blokjes tomaat in circa 4 min gaar.
  4. Voeg de spinazie in delen toe. Breng op smaak met peper en een bouillonblokje.
  5. Verdeel de gele rijst over 4 borden. Schep de spinazie en massala kip ernaast.

Tip: Dagje vega? Vervang dan het vlees door 4 gekookte eieren. Kook de eieren hiervoor in 6 minuten, laat ze afkoelen onder de koude kraan en pel ze.

Tip: Een pittige twist? Bestrooi het gerecht met fijngehakte rode peper.

Bevat p.p.: 465 kcal, 30 g eiwit, 9 g vet waarvan 2 g verzadigd, 60 g koolhydraten en 4 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Gele Rijst

Gele Rijst

Gele rijst is door de gele kleur en zachte saffraansmaak een feestelijke variatie op witte rijst. Daarmee geef je je gebruikelijke rijstgerechten een bijzondere twist.

Bekijk product

Ontdek onze recepten