Mediterrane kip

Mediterrane kip met sinaasappelcouscous

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
545 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 275 g Lassie Couscous
  • 2 sinaasappels, uitgeperst
  • 1 theelepel kaneel
  • 3 eetlepels olie
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 400 g kipfilet, in plakjes
  • 1 courgette, in plakjes
  • 1 zoete ui, in partjes
  • 1 rode paprika, in reepjes

Bereidingswijze

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm het sinaasappelsap al roerend tot tegen de kook aan en schep dit samen met de gemalen kaneel door de couscous.
  2. Meng 2 eetlepels olie, knoflook, zout en peper. Kwast de kip en courgetteplakjes in met knoflookolie. Rooster of bak ze aan beide kanten ca. 3 min. Bak in de rest van de olie de ui en paprika 5 min.
  3. Verdeel de couscous over 4 borden, leg de kip en courgette erbij en schep de paprika met ui erover.

Tip: Schep 2 el fijngehakte verse munt door de couscous.

Voedingswaarde p.p.:
545 kcal – 19 g eiwit – 71 g koolhydraten – 17 g vet (3 g verzadigd)

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

BIO Couscous

BIO Couscous

Couscous is voor Noord-Afrika wat rijst is voor Azië. Inmiddels is couscous ook hier populair. Logisch, want couscous is lekker, een bron van eiwitten én makkelijk te bereiden: klaar na 5 minuutjes wellen.

Bekijk product

Ontdek onze recepten