Ingrediënten

  • 300 g rundergehakt
  • 1 el harissa
  • 4 el olie
  • 250 g gesneden uien (schaal)
  • 500 g tomaten, in blokjes
  • ¼ tl gemalen kaneel
  • 500 g geschrapte wortels (zak)
  • 250 g Lassie Couscous Maroc

Optioneel

  • 4 el korianderblaadjes

Bereidingswijze

  1. Kneed het gehakt met harira, zout en peper en rol er met je handen 8 kleine gehaktworstjes van. Verhit de helft van de olie in een ruime braadpan. Braad de gehaktworstje rondom goudbruin, schep ze uit de pan op een bord.
  2. Voeg 2 eetlepels olie toe aan de pan en bak de uien 5 minuten zonder te kleuren. Voeg de tomatenblokjes, kaneel en 100 ml water toe. Breng op smaak met zout en peper. Schep de wortels erdoor. Leg een deksel op de pan, stoof 5 minuten, leg dan de gehaktworstjes op de groente en stoof afgedekt nog 5 minuten.
  3. Bereid in de tussentijd de gekruide couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Verdeel de gekruide couscous over 4 borden, leg de gehaktworstjes erop en schep de groenten ernaast.

Tip: Garneer met koriander voor een oosterse smaak.

Bevat p.p.: 690 kcal. 29 g eiwit, 33 g vet waarvan 9 g verzadigd, 63 g koolhydraten en 11 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Couscous Maroc

Couscous Maroc

Couscous Maroc is de ideale basis voor een Noord-Afrikaans gerecht. De couscous is al heerlijk gekruid met Marokkaanse kruiden en specerijen. Zo staat je gerecht extra snel op tafel.

Ontdek onze recepten