Couscous salade met noten en geitenkaas

Couscous salade

Couscous salade met noten en geitenkaas

Personen:
2-3
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
690 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 1 pak Lassie Gekruide Couscous Maroc (250 g)
  • sap en rasp van 1 biologische sinaasappel
  • 4-6 eetlepels olijfolie
  • 4 tomaten
  • 50 g gepelde hazelnoten of walnoten
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 2 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • 2-3 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • 1 krop sla, bladeren gewassen
  • 150 g zachte geitenkaas, verkruimeld

Bereidingswijze

  1. Doe de couscous in een kom en roer het sinaasappelsap, de olijfolie en 400 ml kokend water erdoor. Laat de couscous 15 min. wellen en afkoelen.
  2. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Rooster de hazelnoten en pompoenpitten in een droge koekenpan lichtbruin.
  3. Roer de couscous met een vork rul en schep de tomaatblokjes met de sinaasappelrasp, bosui en peterselie erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  4. Leg de bladeren sla langs de rand van een platte schaal en schep de couscoussalade in het midden. Verdeel de geitenkaas, hazelnoten en pompoenpitten erover.


Tip: Maak de salade extra bijzonder met granaatappelpitjes. Halveer een granaatappel en schep de pitjes eruit. Schep de helft van de pitjes door de salade en strooi de rest met de noten en pompoenpitten over de salade.

Bevat p.p: 690 kcal, 20 g eiwit, 41 g vet waarvan 14 g verzadigd, 56 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Couscous Maroc

Couscous Maroc

Couscous is niet weg te denken uit de Marokkaanse keuken. Bij de couscous Maroc zijn al lekkere kruiden en specerijen toegevoegd zodat je gerecht in een handomdraai op tafel staat.

Bekijk product

Ontdek onze recepten