Nasi goreng met garnalen

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Zilvervliesrijst
  • 2 eetlepels (arachide-, rijst- of zonnebloem)olie
  • 300 g gepelde garnalen met staart
  • 1 teen knoflook
  • 1 blikje ansjovisfilets op zonnebloemolie (ca. 50 g)
  • 2 eieren
  • 1 ui, in dunne halve ringen
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 350 g Chinese kool, in grove ruiten
  • 200 g sperzieboontjes, in stukjes
  • 50 ml woksaus zoete soja
  • 3 bosuitjes, groen in ringen gesneden

Bereidingswijze

  1. Bereid de Lassie Zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op het pak. Laat de rijst snel afkoelen, schep af en toe om.
  2. Verhit 1 eetlepel olie en bak de garnalen en knoflook 3 min. en schep ze uit de pan. Voeg de ansjovis en olie toe en roerbak weer 1 min. Schep bij de garnalen. Klop de eieren los, schenk ze in de hete olie en roerbak ze tot vlokken. Schep ook bij de garnalen.
  3. Roerbak in de achtergebleven olie de ui 3 min., voeg na 2 min. het kerriepoeder en de sambal toe. Schep de Chinese kool en sperziebonen erbij en roerbak 3 min. zodat de kool slinkt en de bonen beetgaar zijn. Schep de zilvervliesrijst erbij en roerbak de rijst 1 min. Sprenkel de woksaus erover en schep om zodat de rijst gelijkmatig kleurt. Schep het roerei, garnalen en ansjovis luchtig door de nasi goreng en roerbak nog 1 min. Verdeel de nasi goreng over 4 kommen en bestrooi met bosuiringen.


Tip: Kook eventueel de sperziebonen 5 min. voor in ruim kokend water, zodat ze wat gaarder zijn.

Bevat p.p.:
413 kcal – 31 g eiwit – 12 g vet – 48 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Zilvervliesrijst

Zilvervliesrijst

Zilvervliesrijst is het volkorenbrood onder de rijstsoorten. De rijstkorrels bevatten hun zilvervliesjes, die veel vezels bevatten én zorgen voor een verzadigd gevoel.

Bekijk product
Builtjes Zilvervliesrijst

Builtjes Zilvervliesrijst

Heb je vaak over, of kook je juist te weinig? Neem Lassie Builtjes: de vertrouwde Lassie Zilvervliesrijst, maar dan verpakt in een handig kookbuiltje.

Bekijk product

Ontdek onze recepten