Gemarineerde kipsaté

Gemarineerde kipsaté groentesnackpotjes met pindadip

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
675 kcal
Download recept Download het kidsproef receptenboek

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Zilvervliesrijst
  • 2 eetlepels olie
  • 400 g gemarineerde kipsatéblokjes (schaal)
  • 175 g satésaus
  • 8 bospenen, geschild en in reepjes
  • 1 komkommer, in reepjes
  • 2 paprika’s (rood + geel), in reepjes

Optioneel

  • 4 eetlepels gebakken uitjes
  • 8 eetlepels atjar

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit in de tussentijd de olie in een hapjespan, voeg de kipblokjes toe en bak ze in ca. 6 minuten goudbruin. Schep regelmatig om.
  3. Maak in de tussentijd de satésaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Voeg een beetje extra water toe tot het een dunne dipsaus is. Schep de pindadip in 4 kleine kommetjes. Serveer de bospenen-, komkommer- en paprikareepjes in glaasjes ernaast.
  4. Zet de glaasjes op tafel. Verdeel de rijst over 4 diepe borden en schep de kipsaté erop.

Tip: Strooi de uitjes over de kipsaté en serveer met atjar.

Tip ouders: Voeg vlak voor het einde van de baktijd een bosje in ringetjes gesneden bosui toe en laat deze even knapperig worden.

Bevat p.p.: 675 kcal, 33 g eiwit, 19 g vet waarvan 3 g verzadigd, 88 g koolhydraten en 11 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Zilvervliesrijst

Zilvervliesrijst

Zilvervliesrijst is de volkoren variant van witte rijst. Het perfecte uitgangspunt voor een lekkere en voedzame maaltijd.

Bekijk product

Ontdek onze kidsproef recepten