Zilvervliesrijst is de volkoren variant van witte rijst. Het perfecte uitgangspunt voor een lekkere en voedzame maaltijd.
Gemarineerde kipsaté
groentesnackpotjes met pindadip
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 20 minuten
- Voedingswaarde:
- 675 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit in de tussentijd de olie in een hapjespan, voeg de kipblokjes toe en bak ze in ca. 6 minuten goudbruin. Schep regelmatig om.
- Maak in de tussentijd de satésaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Voeg een beetje extra water toe tot het een dunne dipsaus is. Schep de pindadip in 4 kleine kommetjes. Serveer de bospenen-, komkommer- en paprikareepjes in glaasjes ernaast.
- Zet de glaasjes op tafel. Verdeel de rijst over 4 diepe borden en schep de kipsaté erop.
Tip: Strooi de uitjes over de kipsaté en serveer met atjar.
Tip ouders: Voeg vlak voor het einde van de baktijd een bosje in ringetjes gesneden bosui toe en laat deze even knapperig worden.
Bevat p.p.: 675 kcal. 33 g eiwit, 19 g vet waarvan 3 g verzadigd, 88 g koolhydraten en 11 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Zilvervliesrijst