Boerenkool-linzenrisotto met gegrilde portobello

Boerenkool-linzenrisotto

Boerenkool-linzenrisotto met gegrilde portobello

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
525 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 300 g panklare boerenkool
  • 1 pak Lassie Zilvervliesrijst + Linzen
  • 450 ml paddenstoelen- of groentebouillon (van een tablet)
  • 4 portobello‘s
  • 2 eetlepels balsamico-azijn
  • 75 g Parmezaanse kaas (stukje)
  • 25 g boter

Bereidingswijze

  1. Verwarm 2 eetlepels olijfolie en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Schep de boerenkool erdoor en laat de blaadjes al omscheppend slinken.
  2. Schep de Zilvervliesrijst + Linzen erdoor en bak 2 -3 min. tot de rijstkorrels en de linzen rondom glanzen. Schenk de bouillon erbij en kook de rijstmix op matig vuur afgedekt in 8 min. gaar. Laat daarna nog 5 min. afgedekt staan.
  3. Snijd de portobello ’s in plakken en meng ze met de balsamico-azijn en 2 eetlepels olijfolie. Rooster de plakken portobello in een hete grillpan in 3 - 4 min. bruin, laat het vocht verdampen.
  4. Schaaf 25 g Parmezaanse kaas in flinterdunne plakjes en rasp de rest. Roer de boter met de geraspte kaas door de risotto.
  5. Schep de boerenkool-linzenrisotto op en verdeel de portobello’s erover. Garneer met de plakjes Parmezaanse kaas.


Tip: Deze risotto is ook heel smakelijk met andere wintergroenten. Vervang de boerenkool bijvoorbeeld door dunne reepjes groene kool, blokjes knolselderij of pastinaak.


Bevat p.p:
525 kcal, 23 g eiwit, 23 g vet waarvan 9 g verzadigd, 51 g koolhydraten en 11 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Zilvervliesrijst + Linzen

Zilvervliesrijst + Linzen

Linzen zijn een bron van eiwitten en samen met zilvervliesrijst de perfecte combinatie voor een gezonde maaltijd. Een ideale vleesvervanger dus!

Bekijk product

Ontdek onze recepten