Linzenquinoa met champignons

Linzenquinoa met champignons avocado en ‘n eitje

Personen:
2
Bereidingstijd:
15 minuten
Voedingswaarde:
615 kcal
Download recept

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 blikje linzen (160 g)
  • 1 zak Lassie Voorgestoomde Quinoa (250 g)
  • 1 avocado
  • 2 eieren

Optioneel:

  • 1 tl za’atar (specerijenmengsel)

Bereidingswijze

  1. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de champignons in 4 min. bruin en gaar.
  2. Kook intussen de eieren in 4-7 min. naar wens halfzacht of net hard.
  3. Voeg de knoflook toe aan de champignons en bak nog 1 min. Schep de linzen erdoor.
  4. Maak de quinoa los en schep door de linzen. Verwarm de quinoa in 2-3 min. Snijd de avocado in plakjes en pel de eieren en snij doormidden.
  5. Breng de quinoa op smaak met zout en peper en schep op twee borden. Leg er de plakjes avocado en de eieren op.

Tip: Bestrooi met 1 tl za’atar.

Bevat p.p.: 615 kcal, 24 g eiwit, 36 g vet waarvan 6 g verzadigd, 42 g koolhydraten en 13 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Voorgestoomde Quinoa

Voorgestoomde Quinoa

Voorgestoomde quinoa is de perfecte basis voor een snelle maaltijd. De quinoa is namelijk al gaar en kan zó in een salade. Of verwarm de quinoa kort in een warm gerecht.

Bekijk product

Ontdek onze recepten