Ingrediënten

Soepbasis

  • 3 el miso
  • 800 ml dashi (link)
  • 100 ml sake

Hotpot

  • 2 zalmfilets met huid (600 g)
  • ¼ Chinese kool, in reepjes (200 g)
  • ¼ daikon/rettich (200 g), in dunne plakjes
  • 1 groot blikje mais
  • 30 g boter
  • 2 zakken Lassie voorgestoomde Poké Bowl rijst (250g)

Ook nodig: fraaie gietijzeren braadpan of hotpot


Bereidingswijze

  1. Leg de zalmfilets met de huid naar beneden op een snijplank. Snijd voorzichtig met een groot mes de huid los van de filet. Dep zowel de filet als de huid droog. Snijd de filet in blokken van 3 cm.
  2. Leg de zalmhuid in een koude antiaanbakpan zonder olie. Zet het vuur middel-laag en bak de huid 2-3 min. per kant lichtbruin en krokant. Laat de huid uitlekken op keukenpapier en bestrooi licht met zout.
  3. Roer de miso met een beetje van de dashi los in een pan en voeg daarna de rest van de dashi toe. 4. Breng de pan aan de kook. Giet dan de sake erbij. Schik de kool, daikon, mais en de zalmfilet in de pan en zet het vuur lager zodat de soep nét kookt. Kook de hotpot 6-8 min. Check of de kool gaar (want die duurt het langst).
  4. Bereid intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Snijd de zalmhuid in reepjes.
  6. Zet de hotpot middenop tafel, leg de blokjes boter erop en laat smelten.
  7. Serveer de rijst in kommen en bestrooi met de zalmhuid.

Tip: Je kunt voor dit recept ook een mix gebruiken van zalm, mosselen, inktvis en garnalen.

Bevat p.p.: 641 kcal, 36 g eiwit, 28 g vet waarvan 4 g verzadigd, 55 g koolhydraten en 3 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Kant-en-klare Poké Bowl rijst

Kant-en-klare Poké Bowl rijst

Poké Bowl is overgewaaid uit Hawaï en inmiddels wereldwijd een hit. Zelf een Poké Bowl maken is makkelijker dan je denkt, zeker met deze supersnelle kant-en-klare Lassie Poké Bowl rijst.

Ontdek onze recepten