Ingrediënten

  • 2 el olie
  • 1 prei, grof gesneden
  • 70 g boemboe voor Thaise groene curry
  • 400 g voorgesneden pompoen
  • 200 ml kokosmelk
  • 4 trostomaten, in partjes
  • 150 g sugarsnaps
  • 200 g taugé
  • 1 zak Lassie Voorgestoomde Pandanrijst (200g)
  • 50 g cashewnoten

Optioneel

  • 1 limoen, in partjes gesneden
  • 4 el grof gehakte koriander

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olie in een stoofpan met dikke bodem. Fruit de prei 3 minuten zonder te kleuren. Roer de boemboe erdoor en voeg de pompoenblokjes, kokosmelk en tomatenpartjes toe. Breng de curry aan de kook. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  2. Leg de deksel schuin op de pan en kook de curry 20 minuten op laag vuur. Voeg na 20 minuten de sugarsnaps en taugé toe zodat de groente knapperig blijft. Roer goed.
  3. Verwarm in de tussentijd de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  4. Verdeel de rijst over 2 diepe kommen, schep de curry erop. Strooi de cashewnoten erover.

Tip: Serveer met partjes limoen en grof gehakte koriander.

Bevat p.p.: 810 kcal. 23 g eiwit, 50 g vet waarvan 22 g verzadigd, 61 g koolhydraten en 13 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Voorgestoomde Pandanrijst

Voorgestoomde Pandanrijst

Deze fijne pandanrijst is van oorsprong een geurige rijst, die erg geliefd is in Thailand. De natuurlijke, bloemrijke geur en delicate, enigszins plakkerige korrel maken deze rijst erg geschikt voor Aziatische gerechten. De pandanrijst is door ons zachtjes gestoomd zodat het kenmerkende aroma en de bijzondere korrel optimaal tot hun recht komen.

Ontdek onze recepten