Ingrediënten

  • 3 eieren, losgeklopt
  • 3 el olie
  • 4 bosuien, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • ½ rode peper, fijngehakt
  • 2 paksoi, fijngesneden
  • 1 stazak Lassie Voorgestoomde Pandanrijst 200 g
  • 250 g taugé
  • 2 el zoetzure saus (pad Thai)
  • 50 g ongezouten cashewnoten, grof gehakt
  • 4 el fijngesneden koriander

Optioneel

  • 1 limoen, in partjes
  • 150 g grote garnalen
  • 1 el olie

Bereidingswijze

  1. Klop de eieren met 1 el water los in een kom. Verhit 1 el olie in een wok. Voeg de eieren toe en bak al roerend in enkele min. gaar tot een roerei. Schep het ei uit de wok op een bord en houd het warm onder aluminiumfolie.
  2. Verhit 1 el olie in de wok fruit de bosuien, knoflook en rode peper zonder te kleuren. Voeg de paksoi toe en schep om.
  3. Druk zachtjes op de verpakking om de rijst los te maken, scheur of knip open en meng de rijst door de paksoi. Voeg eventueel nog 1 el olie toe en bak de rijst 5 min. mee tot alles gebakken is. Schep de taugé en zoetzure saus erdoor en warm nog even mee. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de rijst pad Thai over 2 diepe borden, schep het roerei erop en bestrooi met de cashewnoten en koriander.

Tip: Serveer met partjes limoen. Dit gerecht is ook lekker met grote garnalen, gebakken in 1 eetlepel olie.

Bevat p.p.: 800 kcal. 27 g eiwit, 46 g vet waarvan 9 g verzadigd, 65 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Voorgestoomde Pandanrijst

Voorgestoomde Pandanrijst

Deze fijne pandanrijst is van oorsprong een geurige rijst, die erg geliefd is in Thailand. De natuurlijke, bloemrijke geur en delicate, enigszins plakkerige korrel maken deze rijst erg geschikt voor Aziatische gerechten. De pandanrijst is door ons zachtjes gestoomd zodat het kenmerkende aroma en de bijzondere korrel optimaal tot hun recht komen.

Ontdek onze recepten