Couscous met chipolataworstjes en tomaat

Couscous met chipolataworstjes en tomaat chipolataworstjes, gember en tomaat

Personen:
4 personen
Bereidingstijd:
10 minuten
Voedingswaarde:
825 kcal
Download recept Download het kant-en-klaar receptenboek

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olie
  • 4 chipolata worstjes
  • 400 g gekleurde kerstomaatjes
  • 1 theelepel gehakte gember (potje) of versgeraspte gember
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 zak Lassie voorgestoomde couscous (200 g)
  • 3 eetlepels geroosterde pompoenpitten (zak)

Optioneel

  • 8 radijsjes, in dunne plakjes + jonge blaadjes om te garneren

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een ruime koekenpan. Voeg de worstjes toe en bak ze rondom goudbruin. Voeg na 4 minuten de tomaatjes, gember en knoflook toe en bak nog 4 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Bereid in de tussentijd de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verdeel de couscous over 2 borden, schep de tomaatjes ernaast. Leg de worstjes ernaast en bestrooi met pompoenpitten.

Tip: Strooi de radijsplakjes erover en garneer met radijsblaadjes voor een extra pittige smaak.

Bevat p.p.: 825 kcal, 33 g eiwit, 52 g vet waarvan 14 g verzadigd, 53 g koolhydraten en 7 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Voorgestoomde Couscous

Voorgestoomde Couscous

Voorgestoomde couscous is de perfecte basis voor een snelle maaltijd. De couscous is namelijk al gaar en kan zó in een salade. Of verwarm de couscous kort in een warm gerecht.

Bekijk product

Ontdek onze recepten