Ingrediënten

  • 1 zak Lassie Voorgestoomde Bulgur (250 g)
  • 50 g fijngesneden andijvie
  • 1 rode ui, in dunne halve ringen
  • 1 blikje kikkererwten (150 g), uitgelekt en afgespoeld
  • 1 el tahin
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 2 tl citroensap
  • 2 el granaatappelpitjes

Optioneel:

  • 75 g feta

Bereidingswijze

  1. Maak de bulgur los en schud in een schaal. Meng de andijvie, de rode ui, en de kikkererwten door de bulgur.
  2. Klop een dressing van de tahin, de olijfolie en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Besprenkel de salade met de tahindressing en bestrooi met de granaatappelpitjes.

Tip: Bestrooi de salade met 75 g grof verkruimelde feta.

Bevat p.p.: 470 kcal. 13 g eiwit, 22 g vet waarvan 3 g verzadigd, 49 g koolhydraten en 11 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Voorgestoomde Bulgur

Voorgestoomde Bulgur

Voorgestoomde bulgur is de perfecte basis voor een snelle maaltijd. De bulgur is namelijk al gaar en kan zó in een salade. Of verwarm de bulgur kort in een warm gerecht.

Bekijk product

Ontdek onze recepten