Ingrediënten

  • 4 builtjes Lassie Toverrijst
  • 600 g broccoliroosjes
  • 3 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 400 g mager rundergehakt
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Kook intussen de broccoli in 6 min. beetgaar. Verhit de olie en fruit de ui 2 min. Voeg het gehakt en de oregano toe en bak het gehakt goudbruin. Roer de tomaten erdoor en breng aan de kook. Giet de broccoli af, voeg toe en breng op smaak met peper en zout.
  3. Verdeel de rijst over de borden en serveer met het gehakt en de broccoli.

Tip: Bestrooi met geraspte oude kaas en fijngesneden basilicum.

Bevat p.p.:
685 kcal. 39 g eiwit, 25 g vet en 76 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Toverrijst

Toverrijst

Lassie Toverrijst is al ruim 60 jaar een begrip in de Nederlandse keuken. Terecht, want door de grote, droge korrel mislukt Toverrijst nooit. En dankzij de korte kooktijd blijft de smaak behouden.

Bekijk product
Toverrijst Builtje

Toverrijst Builtje

In Lassie Toverrijst Builtjes vind je de vertrouwde Toverrijst verpakt in handige kookbuiltjes. Eén builtje is genoeg voor één persoon, dus geen verspilling!

Bekijk product

Ontdek onze recepten