Kip

Kip met bloemkool en kaassaus

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
730 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Toverrijst
  • 1 kleine bloemkool (ca. 750 g), in roosjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 500 g kipfilet, in repen
  • 1 prei, in ringen
  • 125 g kruidenroomkaas
  • 125 ml crème fraîche

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Kook intussen de bloemkoolroosjes in water met wat zout in 8 - 10 min. beetgaar. Verhit de olie en bak de kip op hoog vuur in 3 min. goudbruin. Voeg de prei toe en bak 3 min. mee. Schep de roomkaas in de pan, voeg de crème fraîche en 100 ml water toe. Breng kort aan de kook.
  3. Giet de bloemkool af en verdeel met de rijst over 4 borden. Serveer met de kip en de kaassaus.

Tip: Bestrooi met 3 eetlepels grof gehakte geroosterde hazelnoten.

Bevat p.p.: 730 kcal – 42 g eiwit – 32 g vet – 69 g koolhydraten.

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Toverrijst

Toverrijst

Lassie Toverrijst is al ruim 60 jaar een begrip in de Nederlandse keuken. Terecht, want door de grote, droge korrel mislukt Toverrijst nooit. En dankzij de korte kooktijd blijft de smaak behouden.

Bekijk product
Builtjes Toverrijst

Builtjes Toverrijst

In Lassie Toverrijst Builtjes vind je de vertrouwde Toverrijst verpakt in handige kookbuiltjes. Eén builtje is genoeg voor één persoon, dus geen verspilling!

Bekijk product

Ontdek onze recepten